Sajtos rakott zöldségek zöldfűszerekkel: sütőben sül illatosra
A sajtos rakott zöldség egészséges, húsmentes fogás.
A sajtos rakott zöldségek elképesztően finom ízét egyrészt a friss zöldfűszereknek köszönheti, másrészt annak, hogy a hozzávalók lefedve, sütőben érnek össze. Ha van otthon római tálad vagy cserépedényed, érdemes abban készíteni, de egyszerű tepsiben is sikerülni fog.
Sajtos rakott zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg parmezán
- 4 paradicsom
- 2 hagyma
- 2 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 csokor zsálya
- 1 csokor bazsalikom
- 1 szál kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot mosd meg, és a hagymával együtt karikázd fel. Egy tepsi vagy sütőedény alján helyezz el egy réteg zöldséget, fedd be hagymával, sózd, borsozd, szórd meg felaprított zöldfűszerekkel, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd újra egy réteg zöldség, hagyma és a fűszerek következnek. A tetejét szórd meg reszelt parmezánnal, és letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a zöldségek illatosra összesülnek.
Ha hússal együtt kívánod a zöldségeket, húzd őket nyársra, és máris kész a saslik a grillezéshez.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept