Sajtos rakott zöldségek zöldfűszerekkel: sütőben sül illatosra
A sajtos rakott zöldség egészséges, húsmentes fogás.

rakott zoldsegek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos rakott zöldségek elképesztően finom ízét egyrészt a friss zöldfűszereknek köszönheti, másrészt annak, hogy a hozzávalók lefedve, sütőben érnek össze. Ha van otthon római tálad vagy cserépedényed, érdemes abban készíteni, de egyszerű tepsiben is sikerülni fog.

Sajtos rakott zöldségek

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg parmezán
  • 4 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 2 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 csokor zsálya
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 szál kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot mosd meg, és a hagymával együtt karikázd fel. Egy tepsi vagy sütőedény alján helyezz el egy réteg zöldséget, fedd be hagymával, sózd, borsozd, szórd meg felaprított zöldfűszerekkel, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd újra egy réteg zöldség, hagyma és a fűszerek következnek. A tetejét szórd meg reszelt parmezánnal, és letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a zöldségek illatosra összesülnek.

Ha hússal együtt kívánod a zöldségeket, húzd őket nyársra, és máris kész a saslik a grillezéshez.

Ezt is szeretjük