Ropogós, sajtos puffancsok égetett tésztából, eredeti francia recept alapján
A sajtos puffancs nem más, mint az égetett tészta sós változata.

Ropogós, sajtos puffancsok égetett tésztából, eredeti francia recept alapján
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Két hét smink nélkül: így változik a bőr, ha nem kap festéket – Kipróbáltuk! »

Ultranőies tavaszi szettek lapos talpú cipővel: így lesz csinos nadrággal, ruhával »

Helyrebillenti a lelki békéd, és nyújtja az izmokat: 20 perc könnyű jóga, stressz ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos puffancs tésztája még a pogácsánál is könnyebb. Gyors és egyszerű vendégváró, de leves mellé is remek választás. A franciák egyszerűen rajonganak érte. A süti jól bírja a fagyasztást, így érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni. A tetejére szórhatsz még zöldfűszert.

Sajtos puffancs

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 24 dkg reszelt sajt
  • 16 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy nagyobb lábosba, add hozzá a vajat és a sót, majd forrald fel. Szórd hozzá a lisztet, és addig keverd, amíg el nem válik a lábos oldalától.
Ekkor vedd le a tűzről, és egyenként üsd bele a tojásokat, majd jól keverd el a gépi habverő dagasztóspiráljával. Végül rakd hozzá a reszelt sajtot, és ezzel is alaposan dolgozd el.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével formázz a tésztából dió nagyságú gombócokat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőajtót semmiképpen ne nyisd ki 15 percig, különben a puffancsok összeesnek.

Ezt is szeretjük