Ropogós, sajtos puffancsok égetett tésztából, eredeti francia recept alapján
A sajtos puffancs nem más, mint az égetett tészta sós változata.

Ropogós, sajtos puffancsok égetett tésztából, eredeti francia recept alapján
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A legjobb torna, fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos puffancs tésztája még a pogácsánál is könnyebb. Gyors és egyszerű vendégváró, de leves mellé is remek választás. A franciák egyszerűen rajonganak érte. A süti jól bírja a fagyasztást, így érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni. A tetejére szórhatsz még zöldfűszert.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 24 dkg reszelt sajt
  • 16 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy nagyobb lábosba, add hozzá a vajat és a sót, majd forrald fel. Szórd hozzá a lisztet, és addig keverd, amíg el nem válik a lábos oldalától.
Ekkor vedd le a tűzről, és egyenként üsd bele a tojásokat, majd jól keverd el a gépi habverő dagasztóspiráljával. Végül rakd hozzá a reszelt sajtot, és ezzel is alaposan dolgozd el.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével formázz a tésztából dió nagyságú gombócokat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőajtót semmiképpen ne nyisd ki 15 percig, különben a puffancsok összeesnek.

Ezt is szeretjük