Mini piték paradicsommal és sajttal: leveles tésztából a legegyszerűbb
Miért sütnél a nagy melegben tésztát, ha a bolti lap is tökéletes a mini pitékhez? A sajt és az édes paradicsom kiváló feltét lesz.

paradicsomos-sajtos-pite
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos-paradicsomos mini piték ropogósak, gazdag feltéttel minden igényt kielégítenek. A tészta melegen, hidegen is kitűnő, kiváló vendégváró, de akár vacsorára is jó ötlet. Tetszés szerint variálható, akár a pizza. Csak nincs vele annyi macera, és sokkal gyorsabb. Lehetőleg friss, édes, nap érlelte paradicsommal készítsd. 

Sajtos-paradicsomos mini piték

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg sajt
  • 3 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki, majd lisztezett felületen nyújtsd ki. Szeld fel tetszőleges nagyságú lapokra, és a tésztalapok széleitől másfél centire egy éles késsel húzz végig vonalat. Arra figyelj, hogy ne vágd át! Így lesz a pitéknek pereme.
 

A tojást verd fel, majd kend be vele a lapokat. Villával több helyen szurkáld meg, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. Szórd meg sajttal a peremen belüli részt, majd oszd el rajta a felkarikázott paradicsomot, a tetejére pedig tégy bazsalikomot. Locsold meg a sóval, borssal, fokhagymával elkevert olívaolajjal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. 
A focaccia is nagy kedvenced lesz. A tészta egyszerű, és még nyújtani sem kell. Szárított paradicsommal, fetával isteni. 

Ezt is szeretjük