Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc

A sajttal jól megszórt, zamatos szószban sült húsgombóc tésztával összesütve még vonzóbb.

Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az izgalmas étel igazi olasz-amerikai keverék. Jóval több, mint paradicsomos, sajtos húsgombóc. Tésztával ínycsiklandó rakottas, ami olyan kiadós, hogy még holnapra is csomagolhatsz belőle. Ha zsírosabban szereted, marha- vagy sertéshúst válassz a gombócnak. Pulykából is tökéletes, akkor kicsit szárazabb lesz. Ezekkel az arányokkal jól fog sikerülni. 

Sajtos-paradicsomos, sült húsgombóc

Hozzávalók

Húsgombóchoz

  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Paradicsomszószhoz

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors

Tészta

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki bő, sós vízben, majd öblítsd le, szűrd le, csepegtesd le. A sertéshúst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Gyúrd össze, és a masszából vizes kézzel formázz kis gombócokat. A paradicsomszószhoz a vöröshagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórj hozzá bazsalikomot. Főzd össze 15 perc alatt. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, a húsgombócokat, és öntsd le a szósszal. Végül szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük