Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc
A sajttal jól megszórt, zamatos szószban sült húsgombóc tésztával összesütve még vonzóbb.

Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az izgalmas étel igazi olasz-amerikai keverék. Jóval több, mint paradicsomos, sajtos húsgombóc. Tésztával ínycsiklandó rakottas, ami olyan kiadós, hogy még holnapra is csomagolhatsz belőle. Ha zsírosabban szereted, marha- vagy sertéshúst válassz a gombócnak. Pulykából is tökéletes, akkor kicsit szárazabb lesz. Ezekkel az arányokkal jól fog sikerülni. 

Sajtos-paradicsomos, sült húsgombóc

Hozzávalók:

Húsgombóchoz

  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Paradicsomszószhoz

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors

Tészta

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki bő, sós vízben, majd öblítsd le, szűrd le, csepegtesd le. A sertéshúst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Gyúrd össze, és a masszából vizes kézzel formázz kis gombócokat. A paradicsomszószhoz a vöröshagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórj hozzá bazsalikomot. Főzd össze 15 perc alatt. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, a húsgombócokat, és öntsd le a szósszal. Végül szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük