Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc
A sajttal jól megszórt, zamatos szószban sült húsgombóc tésztával összesütve még vonzóbb.

Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

A félvállas top a nyár alapdarabja: nőies és sikkes darabok körképe »

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az izgalmas étel igazi olasz-amerikai keverék. Jóval több, mint paradicsomos, sajtos húsgombóc. Tésztával ínycsiklandó rakottas, ami olyan kiadós, hogy még holnapra is csomagolhatsz belőle. Ha zsírosabban szereted, marha- vagy sertéshúst válassz a gombócnak. Pulykából is tökéletes, akkor kicsit szárazabb lesz. Ezekkel az arányokkal jól fog sikerülni. 

Sajtos-paradicsomos, sült húsgombóc

Hozzávalók:

Húsgombóchoz

  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Paradicsomszószhoz

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors

Tészta

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki bő, sós vízben, majd öblítsd le, szűrd le, csepegtesd le. A sertéshúst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Gyúrd össze, és a masszából vizes kézzel formázz kis gombócokat. A paradicsomszószhoz a vöröshagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórj hozzá bazsalikomot. Főzd össze 15 perc alatt. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, a húsgombócokat, és öntsd le a szósszal. Végül szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. 

Ezt is szeretjük