Sajtos, krumplis rakottas tavaszi zöldségekkel: a tejszíntől finom szaftos lesz
Akár már újkrumpliból is elkészítheted a színes, ízes zöldséges rakottast, amibe kolbász helyett csirkemell kerül.

tavaszi-zoldseges-rakott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kiéheztél a zöldséges ételekre, akkor ezt a rakottast készítsd el! A hagyományos kolbászos, tojásos változattal szemben ez nem nehezíti el a gyomrot, és a tejföl helyett tejszín kerül bele. Annyi tejszínt önts a rétegek közé, hogy ne is tocsogjon, és ne is legyen száraz. A sajtot ne spórold le a tetejéről, hisz nagyon feldobja a nyúlós, vastag réteg a rakott fogást.

Sajtos, krumplis rakottas

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor spárga
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, és héjában, sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne puhuljon meg annyira, hogy szétessen. Hámozd meg, és amikor kihűl, karikázd fel. A brokkolit rakd forrásban lévő vízbe, és főzd hét percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A spárgákat tisztítsd meg, és forrázd le. A csirkemelleket szeleteld fel, sózd, borsozd, és kevés olajon, nagy lángon süsd két-két percig. A paradicsomot és az újhagymát szeld fel.
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd a hozzávalókat addig, amíg el nem fogynak. A tejszínt keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd a rétegekre. A tetejére szórd a reszelt sajtot, majd 180 fokon süsd 20 percig, vagy amíg piros nem lesz.
A rakott karfiol is mindig bevethető, gyorsan összedobható, és sok sajttal fenséges.

Ezt is szeretjük