Immunerősítő sajtos fokhagymakrémleves: a tejszíntől lesz igazán selymes
Egészséges fokhagymából készül az egyik legfinomabb krémleves. Sajttal, ropogós betéttel gazdagítva pedig még jobb.

sajtos-fokhagymakremleves
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyar konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a fokhagyma, ami az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik. Több mint 25 fontos vitamin, ásványi anyag és enzim van benne, továbbá baktérium- és vírusölő hatása is ismert. Ebbe a levesbe ráadásul 10 gerezd is kerül. Ha nem főzöd sokáig, a fontos hatóanyagok megmaradnak, így ezzel az ízletes fogással az immunrendszeredet is felturbózhatod. 

Sajtos fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 7 dl víz
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymákat pucold meg, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezdenek színesedni és illatozni. Keverd hozzá a lisztet, és engedd fel hét deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Kóstold meg, ha kell hozzá fűszer, dobj még hozzá. Öntsd fel tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal. Forrald össze, majd amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Pirított zsemlekockával, petrezselyemmel tálald. 
Fokhagymával a legegyszerűbb tésztát is feldobhatod. Petrezselyemmel, parmezánnal gazdagítva fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük