Immunerősítő sajtos fokhagymakrémleves: a tejszíntől lesz igazán selymes
Egészséges fokhagymából készül az egyik legfinomabb krémleves. Sajttal, ropogós betéttel gazdagítva pedig még jobb.

sajtos-fokhagymakremleves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyar konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a fokhagyma, ami az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszik. Több mint 25 fontos vitamin, ásványi anyag és enzim van benne, továbbá baktérium- és vírusölő hatása is ismert. Ebbe a levesbe ráadásul 10 gerezd is kerül. Ha nem főzöd sokáig, a fontos hatóanyagok megmaradnak, így ezzel az ízletes fogással az immunrendszeredet is felturbózhatod. 

Sajtos fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 7 dl víz
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymákat pucold meg, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezdenek színesedni és illatozni. Keverd hozzá a lisztet, és engedd fel hét deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Kóstold meg, ha kell hozzá fűszer, dobj még hozzá. Öntsd fel tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal. Forrald össze, majd amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Pirított zsemlekockával, petrezselyemmel tálald. 
Fokhagymával a legegyszerűbb tésztát is feldobhatod. Petrezselyemmel, parmezánnal gazdagítva fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük