Finom sajtos, fűszeres csirketócsni tepsiben sütve: egyszerű, ropogós, ízletes fogás
Ha valami újdonságra vágysz, ráadásul a konyhában sem időznél sokat, akkor a csirketócsni ideális választás.

Finom sajtos, fűszeres csirketócsni tepsiben sütve: egyszerű, ropogós, ízletes fogás
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos csirketócsnit egy jó adag saláta kíséretében bátran fogyaszthatod vacsorára is. Ráadásul olajszag sem terjeng majd a konyhában, hiszen sütőben készül. Ha főfogásként eszed, feldobhatod még üde joghurtos-mentás öntettel, vagy kínálhatod ketchuppal. Feltétként is tálalhatod, hisz tökéletes főzelékekhez, esetleg rakhatod zsemlébe.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg edámi sajt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyon apró darabokra, vagy akár le is darálhatod. Tedd egy nagyobb tálba, keverd össze a reszelt sajttal, majd add hozzá az apróra vágott újhagymát, a lereszelt fokhagymát, a tojást, a joghurtot és a keményítőt. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Alaposan dolgozd össze, amikor jól összeáll, folpack fóliával fedd le, majd 30 percre tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Közben egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, olajos ecsettel kend meg, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Pihentetés után a húsos masszából egy evőkanállal helyezz kisebb halmokat a sütőlapra, egymástól három-öt centis távolságra, majd a kanállal kicsit lapítsd le mindegyiket. Formázhatsz gombócokat is a masszából, és megszórhatod kevés liszttel, így kevésbé ragad a sütőpapírra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, majd fordítsd át, és süsd a másik felét is aranybarnára.

Ezt is szeretjük