Finom sajtos, fűszeres csirketócsni tepsiben sütve: egyszerű, ropogós, ízletes fogás
Ha valami újdonságra vágysz, ráadásul a konyhában sem időznél sokat, akkor a csirketócsni ideális választás.

Finom sajtos, fűszeres csirketócsni tepsiben sütve: egyszerű, ropogós, ízletes fogás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos csirketócsnit egy jó adag saláta kíséretében bátran fogyaszthatod vacsorára is. Ráadásul olajszag sem terjeng majd a konyhában, hiszen sütőben készül. Ha főfogásként eszed, feldobhatod még üde joghurtos-mentás öntettel, vagy kínálhatod ketchuppal. Feltétként is tálalhatod, hisz tökéletes főzelékekhez, esetleg rakhatod zsemlébe.

Sajtos csirketócsni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg edámi sajt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyon apró darabokra, vagy akár le is darálhatod. Tedd egy nagyobb tálba, keverd össze a reszelt sajttal, majd add hozzá az apróra vágott újhagymát, a lereszelt fokhagymát, a tojást, a joghurtot és a keményítőt. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Alaposan dolgozd össze, amikor jól összeáll, folpack fóliával fedd le, majd 30 percre tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Közben egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, olajos ecsettel kend meg, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Pihentetés után a húsos masszából egy evőkanállal helyezz kisebb halmokat a sütőlapra, egymástól három-öt centis távolságra, majd a kanállal kicsit lapítsd le mindegyiket. Formázhatsz gombócokat is a masszából, és megszórhatod kevés liszttel, így kevésbé ragad a sütőpapírra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, majd fordítsd át, és süsd a másik felét is aranybarnára.

Ezt is szeretjük