Sajtos, csirkés rakott karfiol: alig kell hozzá valami, mégis nagyon ízletes
Ha nem tudod, milyen zöldséges, húsos finomságot tegyél az asztalra, készíts rakott karfiolt kétféle sajttal!

csirkes-karfiolos-rakott-karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiol az egyik legegészségesebb zöldség, amihez mindig könnyű hozzájutni, és egyszerű belőle ínyenc ételt varázsolni. Tökéletes alapja lehet a rakottasnak, amit a csirkemell még laktatóbbá, a kétféle sajt pedig ínyenccé tesz. 

Sajtos, csirkés rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, és szedd rózsákra. Forralj vizet egy nagy lábosban, majd amikor lobog, tedd bele a zöldséget, és főzd öt percig. Amikor éppen roppanós, szűrd le, és csepegtesd le. A megmosott csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, és kevés olajon pirítsd meg pár perc alatt. 

 

Keverd össze a tejfölt a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, és sózd, borsozd. Rendezd a csirkemellet és a feldarabolt karfiolokat egy tepsibe, és locsold meg a tejfölös keverékkel. A tetejére szórd a reszelt sajtot és a kakukkfüvet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.  
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük