Nagyon sajtos brokkoligolyók ropogós bundában sütve: eteti magát, olyan finom
A fűszeres, sajtos brokkoligolyók közepe lágy, az olvadt sajttól különleges, a külseje pedig a panírtól roppan.

brokkoligolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem vagy oda a brokkoliért, nyugodtan csalj néha, és készítsd el fantáziadúsan! Ezek a roppanós zöldséggolyók sok sajttal dúsítva azoknak is ízleni fognak, akik egyébként nem vetik rá magukat lelkesen erre az egészséges szuperzöldségre. Különösen jól jön akkor, ha eleged van a húsos fogásokból. Akár nassként, akár köretként bevetheted. 

Sajtos brokkoligolyók receptje

Hozzávalók:

A brokkoligolyókhoz

  • 1 fej brokkoli
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez

A panírhoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, rózsákra szedett brokkolit tedd forrásban lévő vízbe, és 10 perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, hagyd kihűlni, majd vágd egészen apróra, és keverd hozzá a reszelt sajtot, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, az átnyomott fokhagymagerezdeket. Gyúrd össze, formázz belőlük kis golyókat, és tedd a hűtőbe fél órára.
Ha a pihentetési idő letelt, forgasd a brokkoligolyókat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd aranybarnára. Szedd papírtörlővel kibélelt tálba, és csepegtesd le.
Hasonlóan finom zöldséggolyót készíthetsz sárgarépa, sárgaborsó és zöldborsó felhasználásával is.

Ezt is szeretjük