Kiadós rakott krumpli sajttal és baconnel: ezután senki sem áll fel éhesen az asztaltól
Próbáld ki a rakott krumplit kicsit másképp: sajttal és baconnel is igazán kiadós.

sajtos baconos rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumplira tényleg igaz, hogy ahány ház, annyiféleképpen készítik el. Van, aki a vegetáriánus változatra esküszik, más szereti ilyenkor félretenni a diétát, hiszen szerinte ez az étel akkor az igazi, ha minden földi jóval gazdagon meg van pakolva. Ha te is az utóbbi tábort erősíted, ez a baconös-sajtos változat garantáltan ízleni fog.

Sajtos-baconös rakott krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 3.5 dl tejföl
  • 1 lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Érdemes nem túl nagy darabokat választani, azok hamarabb megpuhulnak. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, és ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel őket.


Amíg a krumpli fő, állj neki a többi hozzávalónak. A bacont kockázd fel, és kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg egy serpenyőben. Amikor már majdnem teljesen ropogós, add hozzá a cikkekre vágott hagymát, és együtt pirítsd őket. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával.


A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit vajazz ki, oszd el rajta a felkarikázott krumpli felét, sózd, borsozd, öntsd le a hagymás, baconös keverék felével. Locsold meg a szalonnás szafttal, kend meg a fokhagymás tejföl felével, ezt fedd be a maradék krumplival, amin egyengesd el a bacon és a tejföl másik felét. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal és ízlés szerint egy kevés petrezselyemmel, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. A sütési idő utolsó 15 percében vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
 

Ha mégis valami könnyedebb fogásra vágysz, készítsd el a rakott krumplit vegetáriánus változatban!

Ezt is szeretjük