Fűszeres csirkemell baconnel, sajtos szósszal: igazán ízletes főfogás
Még a tepsit sem kell hozzá elővenned! Az ínyenc, sajtos-baconös csirkemell fél óra alatt elkészül.

sajtos-baconos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkés receptekből nem lehet kifogyni, ezzel a sajtos-baconös változattal feltétlenül bővítsd a repertoárodat! Az elkészítése tényleg hipergyors, és nagyon könnyű, a tejszínes-sajtos szósz pedig igazán fenségessé teszi a semleges csirkemellet. Amíg a hús puhul, készítsd el mellé kedvenc köretedet, krumplival, párolt zöldségekkel vagy akár salátával is kitűnő. 

Sajtos-baconös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd vékony szeletekre, majd szórd meg sóval és borssal. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a bacont, és pirítsd meg. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd rakd a hússzeleteket a visszamaradt zsiradékba. Süsd oldalanként két-három percig, önts hozzá kevés vizet, és párold puhára fedő alatt a csirkemellet.

A szószhoz a tejszínt öntsd egy tálba, és kezdd melegíteni. Mielőtt elkezd forrni, add hozzá a reszelt sajtot, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Kevergesd, amíg besűrűsödik, és egynemű lesz a szósz. Szórd hozzá a pirított bacont, az aprított petrezselymet, és öntsd a csirkemellre. Pár perc alatt össze is sütheted a hússal. 

A sajtos-tejszínes szósz mellett próbáld ki a tejfölöset is! Brokkolival pedig még finomabb. 

Ezt is szeretjük