Sült, rozmaringos polenta, ahogy az olaszok készítik
A polenta kiváló köret és önálló vacsora is lehet. Olcsó, mégis sokáig a szádban érzed az ízét.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Erdélyben puliszka, Olaszországban polenta, de ismerheted kukoricagánicakánt is. A nagymamák, dédmamák gyakran készítették, régen inkább a szegények eledelének tartották. Köretként remekül illik pörköltekhez, sültekhez. Juhtúróval, tejföllel, baconnel, salátával tökéletes vacsora is lehet. Az olaszok előszeretettel ízesítik rozmaringgal is.
Rozmaringos polenta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kukoricaliszt
- 2.5 dl víz
- 2.5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1 ág friss rozmaring
- só
Elkészítés:
A vizet és a tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a vajat, és forrald fel. Amikor lobog, öntsd bele a kukoricadarát, és szórd hozzá a sót. Főzd 15-20 percig, amíg jó sűrű nem lesz. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Ez a vége felé már egyre nehezebb.
A sűrű pépet öntsd egy kisebb, vajjal kikent tepsibe, és a tetejére szórj rozmaringot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Várj kicsit, míg hűl, majd vágd fel tetszőlegesen.
Ha marad még kukoricadarád vagy liszted, érdemes belőle kukoricakenyeret is készíteni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept