Sült, rozmaringos polenta, ahogy az olaszok készítik
A polenta kiváló köret és önálló vacsora is lehet. Olcsó, mégis sokáig a szádban érzed az ízét.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Erdélyben puliszka, Olaszországban polenta, de ismerheted kukoricagánicakánt is. A nagymamák, dédmamák gyakran készítették, régen inkább a szegények eledelének tartották. Köretként remekül illik pörköltekhez, sültekhez. Juhtúróval, tejföllel, baconnel, salátával tökéletes vacsora is lehet. Az olaszok előszeretettel ízesítik rozmaringgal is.
Rozmaringos polenta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kukoricaliszt
- 2.5 dl víz
- 2.5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1 ág friss rozmaring
- só
Elkészítés:
A vizet és a tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a vajat, és forrald fel. Amikor lobog, öntsd bele a kukoricadarát, és szórd hozzá a sót. Főzd 15-20 percig, amíg jó sűrű nem lesz. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Ez a vége felé már egyre nehezebb.
A sűrű pépet öntsd egy kisebb, vajjal kikent tepsibe, és a tetejére szórj rozmaringot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Várj kicsit, míg hűl, majd vágd fel tetszőlegesen.
Ha marad még kukoricadarád vagy liszted, érdemes belőle kukoricakenyeret is készíteni.
Még több recept