Napon szárított, rozmaringos paradicsom olajban eltéve: az olaszok is pont így készítik
Aszalógép nélkül is készíthetsz szárított paradicsomot. Olajban eltéve télen is élvezheted a csodás nyári ízeket.

- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Az olaszok imádják a szárított paradicsomot. Az olajban eltett, zöldfűszeres változatok nagyon finomak. Jól jönnek salátákba, szendvicsekhez, húsokhoz. A bolti elég drága, otthon a töredékéért elteheted. Ráadásul a napon aszalás ingyen van, csak néhány dologra kell figyelned.
Rozmaringos paradicsom olajban eltéve
Hozzávalók
- 2 kg paradicsom
- 3 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl olaj
- só
Elkészítés:
Ha lehet, aszaláshoz kisebb méretű, húsos paradicsomokat válassz. Alaposan mosd meg, vágd négy részre. Ha szeretnéd, a magokat távolítsd el, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és sózd be. Tedd napos helyre, és fedd le gézlapokkal, hálóval, hogy a muslicáktól védd. Aszald körülbelül hét napig, éjszakánként vidd be a lakásba. A paradicsom akkor jó, ha száraz, de rugalmas.
Rendezd a paradicsomokat kis üvegekbe, a rétegek közé tehetsz rozmaringot, fokhagymát. Önts rá annyi olívaolajat, hogy mindent ellepjen, és zárd le légmentesen. Tárold száraz, hűvös helyen. Egy hónapig feltétlenül érleld, csak utána kóstold meg.
A zamatos, érett paradicsomból isteni levest is készíthetsz. Ez a változat nem a megszokott.
Még több recept