Napon szárított, rozmaringos paradicsom olajban eltéve: az olaszok is pont így készítik
Aszalógép nélkül is készíthetsz szárított paradicsomot. Olajban eltéve télen is élvezheted a csodás nyári ízeket.

rozmaringos-paradicsom-olajban-elteve
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

Cindy Crawford smink nélkül is letagadhatna 10 évet: 53 évesen is ragyogó a bőre »

Ezek a legdivatosabb karcsúsító blézerek a szezonban: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok imádják a szárított paradicsomot. Az olajban eltett, zöldfűszeres változatok nagyon finomak. Jól jönnek salátákba, szendvicsekhez, húsokhoz. A bolti elég drága, otthon a töredékéért elteheted. Ráadásul a napon aszalás ingyen van, csak néhány dologra kell figyelned. 

Rozmaringos paradicsom olajban eltéve

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 3 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha lehet, aszaláshoz kisebb méretű, húsos paradicsomokat válassz. Alaposan mosd meg, vágd négy részre. Ha szeretnéd, a magokat távolítsd el, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és sózd be. Tedd napos helyre, és fedd le gézlapokkal, hálóval, hogy a muslicáktól védd. Aszald körülbelül hét napig, éjszakánként vidd be a lakásba. A paradicsom akkor jó, ha száraz, de rugalmas. 
 

Rendezd a paradicsomokat kis üvegekbe, a rétegek közé tehetsz rozmaringot, fokhagymát. Önts rá annyi olívaolajat, hogy mindent ellepjen, és zárd le légmentesen. Tárold száraz, hűvös helyen. Egy hónapig feltétlenül érleld, csak utána kóstold meg. 
A zamatos, érett paradicsomból isteni levest is készíthetsz. Ez a változat nem a megszokott. 

Ezt is szeretjük