4 pikáns sültcsirke-variáció

Ropogós husik

Te is szereted a grillcsirkét? Otthon is elkészítheted, ráadásul sokkal finomabb lesz, ha némi mézzel és fűszerrel pikáns ízt kölcsönzöl neki.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillcsirke sokak kedvence, otthon mégis nehéz összehozni a ropogós, csillogó finomságot. Néhány egyszerű trükkel azonban nemcsak ezt oldhatod meg, hanem izgalmassá is teheted az egész család kedvencét.

A mézes kenegetés módszerét általában a malacsülteknél alkalmazzák, de éppúgy beválik a könnyebb csirkesülteknél is.

Mézes-szilvás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • olaj
  • 4 evőkanál méz
  • 10 szem szilva
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 3 dkg vaj

A csirkehúst vágd négy egyenlő szeletre, majd kissé klopfold ki. Enyhén sózd meg, majd hintsd meg csipetnyi őrölt borssal. Egy tepsiben forrósíts olajat, majd az előkészített húsokat süsd elő benne. A szilvákat mosd meg, felezd el őket, magházukat vágd ki, és szeld fél centis karikákra.

A sült visszamaradt levéhez add hozzá a vajat, melegítsd fel, helyezd bele a szilvákat, puhítsd meg benne, vedd ki a tepsiből, és tartsd melegen. A húsokat helyezd vissza a tepsibe, mindegyik szeletre tegyél egy kevés szilvát, majd fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd negyed órán át, majd vedd ki, locsold meg mézzel, és süsd további 10 percig. Körítsd párolt rizzsel, és kínáld édes szamorodnival.

Egyszerű csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál méz
  • csemege pirospaprika
  • 15 dkg vaj

A csirkemellfiléket vágd nyolc egyenlő szeletre, mártsd lisztbe, és a serpenyőben felolvasztott vajban süsd meg. Vedd le a tűzről, szórd meg sóval és pirospaprikával, öntsd le a mézzel, és locsold meg a citromlével. Tedd közepesen meleg sütőbe, és süsd 15 percig. Miután kivetted a sütőből, helyezd tálra, a citromot karikázd fel, és terítsd a hússzeletek tetejére.

Pikáns csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konyhakész csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 rozmaringágacska
  • bors

A pácléhez:

  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • csipetnyi őrölt rozmaring
  • késhegynyi Cayenne-bors

A csirkét vágd ketté a gerince mentén konyhai ollóval, majd terítsd szét, és kissé veregesd ki, hogy le tudd fektetni szétnyitva. Sózd, borsozd, majd pihentesd, amíg elkészül a páclé. Keverd össze a mustárt az olajjal, a porított rozmaringgal, a mézzel, a Cayenne-borssal, és az egészet kend a csirkére mindkét oldalán.

Felhevített olajon süsd elő a húst, majd rakd tepsibe, tedd mellé a rozmaringágacskákat, és magas fokozaton 25 percig süsd a sütőben. Közben locsolgasd az elősütésből származó olajjal, és félidőben fordítsd meg. Újra kenegesd meg a páclével, és süsd pirosra. A sütésnél vigyázni kell, nehogy a kéreg a húsra égjen, mert élvezhetetlenné válik. A hőmérsékletet vedd lejjebb, végül a sütés befejeztével hagyd pihenni a csirkét kinyitott sütőajtónál 10 percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 másfél kg-os csirke
  • 2 citrom
  • 1 narancs
  • 3 evőkanál vaj
  • fél dl víz
  • bors

A narancs és a citromok héját reszeld le, de csak azután, hogy alaposan megmostad őket. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és citromlével. Belsejébe tegyél a reszelt narancs- és citromhéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Sütés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le az alufóliát, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük