Római tálban, egészben sült fűszeres csirke: a sörtől még ropogósabb, fényesebb a bőre
Még finomabb az egészben sült csirke, ha római tálban puhul omlósra.

romai talban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki egyszer rákapott a római tálban történő ételkészítésre, biztos, hogy nagyon gyakran fogja elővenni, mert bármilyen sült hús vagy egytálétel finomabb lesz benne. Felhasználás előtt a tál mindkét részét töltsd meg hideg vízzel, és hagyd így legalább egy órát. Utána a vizet öntsd ki belőle, de ne töröld meg, hanem még nedvesen tedd bele a húst.

Római tálban sült csirke receptje

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 4 db közepes krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül alaposan sózd be. Az olajat egy kisebb tányérban keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az ételízesítővel, a pirospaprikával és a borssal, majd ezzel a sűrű péppel kend be a húst. Hagyd állni a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Közben a római tálat áztasd be.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el a tál alján, kicsit sózd és borsozd meg, majd helyezd a tetejére a húst. Locsold rá a sört, fedd le a tálat a tetejével, told a sütőbe, és süsd két órát, amíg a hús ropogósra, a krumpli pedig puhára sül. Sütés közben locsolgasd a húst a sörös szafttal. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy ízleni fognak.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük