Római tálban, egészben sült fűszeres csirke: a sörtől még ropogósabb, fényesebb a bőre
Még finomabb az egészben sült csirke, ha római tálban puhul omlósra.

romai talban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki egyszer rákapott a római tálban történő ételkészítésre, biztos, hogy nagyon gyakran fogja elővenni, mert bármilyen sült hús vagy egytálétel finomabb lesz benne. Felhasználás előtt a tál mindkét részét töltsd meg hideg vízzel, és hagyd így legalább egy órát. Utána a vizet öntsd ki belőle, de ne töröld meg, hanem még nedvesen tedd bele a húst.

Római tálban sült csirke receptje

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 4 db közepes krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül alaposan sózd be. Az olajat egy kisebb tányérban keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az ételízesítővel, a pirospaprikával és a borssal, majd ezzel a sűrű péppel kend be a húst. Hagyd állni a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Közben a római tálat áztasd be.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el a tál alján, kicsit sózd és borsozd meg, majd helyezd a tetejére a húst. Locsold rá a sört, fedd le a tálat a tetejével, told a sütőbe, és süsd két órát, amíg a hús ropogósra, a krumpli pedig puhára sül. Sütés közben locsolgasd a húst a sörös szafttal. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy ízleni fognak.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük