Római tálban, egészben sült fűszeres csirke: a sörtől még ropogósabb, fényesebb a bőre
Még finomabb az egészben sült csirke, ha római tálban puhul omlósra.

romai talban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki egyszer rákapott a római tálban történő ételkészítésre, biztos, hogy nagyon gyakran fogja elővenni, mert bármilyen sült hús vagy egytálétel finomabb lesz benne. Felhasználás előtt a tál mindkét részét töltsd meg hideg vízzel, és hagyd így legalább egy órát. Utána a vizet öntsd ki belőle, de ne töröld meg, hanem még nedvesen tedd bele a húst.

Római tálban sült csirke receptje

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 4 db közepes krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül alaposan sózd be. Az olajat egy kisebb tányérban keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az ételízesítővel, a pirospaprikával és a borssal, majd ezzel a sűrű péppel kend be a húst. Hagyd állni a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Közben a római tálat áztasd be.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el a tál alján, kicsit sózd és borsozd meg, majd helyezd a tetejére a húst. Locsold rá a sört, fedd le a tálat a tetejével, told a sütőbe, és süsd két órát, amíg a hús ropogósra, a krumpli pedig puhára sül. Sütés közben locsolgasd a húst a sörös szafttal. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy ízleni fognak.

Ezt is szeretjük