Csábító, ricottás brownie: így még finomabb a csupa csokis süti

A brownie-t mindenki imádja, hát még ricottás keverékkel megbolondítva.

ricottas-brownie
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, olvadós brownie önmagában is isteni. Néha azonban jó változtatni rajta egy kicsit, a ricottás keveréktől egy kicsit könnyedebb lesz. Belül szinte krémes, a teteje roppanós, és bizony, egy tepsi süti villámgyorsan elfogy. 

Ricottás brownie

Hozzávalók 16 szelethez

A csokis réteghez

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A ricottás réteghez

  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit olvaszd össze mikróban vagy vízgőz felett. Amikor homogén, keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd, amikor kicsit hűl, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat is. Végül forgasd hozzá a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Akkor jó, ha sima, egynemű. 

A ricottát egy közepes tálban keverd össze a cukorral, a liszttel, a tojással és a vaníliával. 
Egyengesd a csokis masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Teáskanállal szaggasd bele a ricottás keveréket. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána kockázd csak fel a sütit. Tálaláskor még kakaóporral is megszórhatod. 

Édesszájúaknak a csupa csoki brownie-keksz is kihagyhatatlan! Nagyon egyszerű és gyors süti. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük