Ropogós, illatos ribizlis csigák leveles tésztából
A fantasztikus ribizlis csigákkal a család apraját-nagyját elbűvölheted.
A mini ribizlis csigáknak már az illata és a látványa is elcsábít. Az külön öröm, hogy nincs vele sok macera. Ezt az édességet akár váratlan vendégek érkezésekor is bevetheted. A ropogósra sült csigáknak pedig garantáltan senki sem tud majd ellenállni.
Ribizlis csigák
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg túró
- 20 dkg ribizli
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
A ribizlit szemezd le, alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A túrót keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, majd egyenletesen kend rá az ízesített túrót. Ezután szórd meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével tekerd fel úgy, mint a bejglit. Éles késsel szeleteld fel körülbelül egy centis csigákra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a csigákat egymástól kicsit nagyobb távolságra. Ez azért fontos, mert sütés közben nőni fognak. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd a csigákat szép aranybarnára. Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni a tésztát, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral, és úgy kínáld.
