
Ropogós, illatos ribizlis csigák leveles tésztából
A fantasztikus ribizlis csigákkal a család apraját-nagyját elbűvölheted.

A mini ribizlis csigáknak már az illata és a látványa is elcsábít. Az külön öröm, hogy nincs vele sok macera. Ezt az édességet akár váratlan vendégek érkezésekor is bevetheted. A ropogósra sült csigáknak pedig garantáltan senki sem tud majd ellenállni.

Ribizlis csigák
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg túró
- 20 dkg ribizli
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
A ribizlit szemezd le, alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A túrót keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, majd egyenletesen kend rá az ízesített túrót. Ezután szórd meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével tekerd fel úgy, mint a bejglit. Éles késsel szeleteld fel körülbelül egy centis csigákra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a csigákat egymástól kicsit nagyobb távolságra. Ez azért fontos, mert sütés közben nőni fognak. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd a csigákat szép aranybarnára. Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni a tésztát, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral, és úgy kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció