Répatorta bögrés változatban, mascarponés mázzal - Ha kipróbálod, mindig ezt kell sütnöd
A tavasz kedvenc sütijével, a répatortával tényleg könnyű dolgod lesz. Főleg úgy, hogy a kevert tortaalap hozzávalóit bögrével is kimérheted.

Répatorta bögrés változatban, mascarponés mázzal - Ha kipróbálod, mindig ezt kell sütnöd
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen formában még a finnyás gyerekek számára is vonzóvá teheted a répát. Nem olyan régen még viccelődtek vele, ma pedig a leghíresebb cukrászok is megalkotják a saját répatorta-variációjukat. A krémes, fűszeres édességet idén tavasszal is kötelező elkészíteni. Aki ráadásul nem tudja, hogy van benne zöldség, nem is fog rájönni. Az íze inkább a mézeskalácsos sütikre emlékeztet. 

Répatorta mascarponéval

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 2 bögre reszelt sárgarépa
  • 2 bögre porcukor
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre dió
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Amikor már szinte fehér, add hozzá az olajat. Egy másik tálban mixeld a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, majd forgasd több részletben a tojásos masszához. Végül add hozzá a diót és a répát.
Egy tortaformát vajazz ki, öntsd bele a tésztát, és kicsit egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

A mascarponét alaposan keverd ki a cukorral, majd add hozzá a citrom levét. Vágd ketté a tortát, és töltsd meg a krémmel, majd kend a maradék mascarponét a torta tetejére, esetleg oldalára. Kedvedre díszítheted dióval vagy marcipánból formázott répákkal.

Ezt is szeretjük