Így tedd változatossá a húsvéti klasszikusokat!

Sonka és tojás másképp

Néhány apró trükkel a klasszikus fogások is új életre kelnek majd az asztalodon. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén egy különleges húsvéti válogatással kedveskedik a Receptneked.hu azoknak, akik fel szeretnék egy kicsit dobni a sonka, tojás, torma hármast. Az íz világ megmarad, csupán egy kis rafinériát adtak hozzá!

Várd csibékkel a locsolkodókat!

Ugye milyen bosszantó dolog, hogy egész vasárnap sütsz-főzöl, de a vendégek még meg sem kóstolják? A jó házigazda ilyenkor nem próbálja rábeszélni a vendéget az evésre, hanem olyan fogással áll elő, ami különleges. Ezeket az ötletes csibéket nem tart semmiből elkészíteni, hiszen a legtöbb időt igénylő művelet a tojás megfőzése és a legtöbb hozzávaló megtalálható mindenki hűtőjében. Részletes leírás a receptneked.hu-n.

Sonka helyett sonkatekercs

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás és tükrözi a gyakorlat. Ez igaz a sonkafőzésre is, hiszen nincs két egyforma főtt sonka. Ha mi mégis különcködni akarunk, sonka helyett készítsünk sonkatekercset, ami ékes dísze lesz a hidegtálunknak. Akkor se aggódjunk, ha már elkészültünk a csibékkel, jól megférnek egymás mellett. A pontos recept és a hozzávalók listája itt található!

Milyen sütit süssek?

A húsvéti süti kiválasztásánál több dologra is figyelnünk kell! Egy olyan süteményt kell választanunk, amit az emberek többsége ismer és szeret. Figyelnünk kell arra, hogy akár kézzel, tányér nélkül is fogyasztható legyen, így nagyobb eséllyel megkóstolják a vendégek is. Végül nem hátrány, ha egyszerre nagyobb mennyiséget tudunk sütni belőle, így nem esünk kétségbe, ha valakinek túlságosan is ízlik. Ezekből mindenki kitalálta, hogy a kókuszgolyó a tökéletes húsvéti süti, viszont ennél azért nehezebb dolgunk lesz. Nézd meg mire gondoltunk!

A maradékkal mi legyen?

Bizonyára mindenkinél ismert jelenség, hogy húsvét után egy hétig még sonkát eszik az egész család. Amikor már kezd unalmassá válni a húsvéti menü, döntenünk kell! Vagy kidobjuk az ételt, vagy okosan felhasználjuk. A megmaradt sonkából főzhetünk például levest, a megmaradt tojást pedig felhasználhatjuk tojáskrémnek.

Ha még több tippet szeretnél kapni a húsvéti maradékok felhasználására, olvasd el a Receptneked cikkjét a témában!

Ezt is szeretjük