Mennyei rebarbarás süti 10 perc munkával: igazi nagyiféle kevert
A rebarbara igazán különleges alapanyag, jól illik a klasszikus joghurtos kevert sütikbe.

rebarbaras-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spárgával és az eperrel nagyjából azonos időben megjelenő rebarbara nálunk még nem olyan felkapott, ám érdemes a legkülönfélébb sütikbe is belecsempészni. Feldobja a pitéket, a piskótát, sőt a kevert tésztákat is. Utóbbival biztosra mehetsz, ha joghurtot is teszel bele, hisz hihetetlenül finom lesz tőle az édesség.    

Rebarbarás kevert süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg rebarbara
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg eper
  • 15 dkg joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát alaposan mosd meg, majd kockázd fel. Szórd meg barna cukorral, fahéjjal, és tedd félre addig, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jó alaposan a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd a masszát csomómentesre.
 

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a rebarbarával és az eperrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Tudj meg még több érdekességet az egészséges, vitaminban gazdag, kalóriában szegény rebarbaráról!

Ezt is szeretjük