Fűszeres rántott csirke sütőben sütve
Így elkerülheted az olajszagot!
A rántott csirke sütőben még ízletesebb és egészségesebb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott húst mindenki szereti, a vele járó macerát és az olajszagot kevésbé. A rántott csirke sütőben sütve kevesebb munkával elkészíthető, hisz nem kell folyamatosan a tűzhely mellett ácsorognod. Mellet, combot, szárnyat is pakolhatsz a tepsibe.

Rántott csirke sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg csirke
  • 20 dkg búzaliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • fűszersó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, majd sózd, borsozd, kend meg fokhagymával, és tedd a hűtőbe fél órára. Utána panírozd be a hagyományos módon. Rakj egy tálba lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A húsokat forgasd meg jól mindegyikben.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, helyezd rá a szeleteket, spricceld be olajjal, és tedd előmelegített sütőbe. Figyelj arra, hogy a csirkék ne fedjék egymást a tepsiben. Először 200 fokon süsd, majd tíz perc múlva vedd vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és süsd további 20 percig. Sütés közben fordítsd meg a szeleteket. Akkor jó a hús, ha szép piros mindkét oldal.

Ezt is szeretjük