Fűszeres rántott csirke sütőben sütve
Így elkerülheted az olajszagot!
A rántott csirke sütőben még ízletesebb és egészségesebb.

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
A rántott húst mindenki szereti, a vele járó macerát és az olajszagot kevésbé. A rántott csirke sütőben sütve kevesebb munkával elkészíthető, hisz nem kell folyamatosan a tűzhely mellett ácsorognod. Mellet, combot, szárnyat is pakolhatsz a tepsibe.

Rántott csirke sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg csirke
- 20 dkg búzaliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- fűszersó
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, majd sózd, borsozd, kend meg fokhagymával, és tedd a hűtőbe fél órára. Utána panírozd be a hagyományos módon. Rakj egy tálba lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A húsokat forgasd meg jól mindegyikben.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, helyezd rá a szeleteket, spricceld be olajjal, és tedd előmelegített sütőbe. Figyelj arra, hogy a csirkék ne fedjék egymást a tepsiben. Először 200 fokon süsd, majd tíz perc múlva vedd vissza a hőmérsékletet 180 fokra, és süsd további 20 percig. Sütés közben fordítsd meg a szeleteket. Akkor jó a hús, ha szép piros mindkét oldal.
Még több recept