Tepsiben sült, rántott tonhal: így nem fog szétesni, és nem tocsog az olajban
Sütőben is süthetsz ropogós, aranybarna rántott tonhalat. Utána pedig biztosan nem kell hosszú ideig szellőztetned.

Tepsiben sült, rántott tonhal: így nem fog szétesni, és nem tocsog az olajban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell a forró olaj mellett ácsorogni, és az olajban megúsztatni a halat, mégis isteni lesz a végeredmény. A sütőben sült, rántott tonhal akár a karácsonyi asztalra is kerülhet. Érdemes duplán panírozni, hogy sütés közben biztosan ne peregjen le a bunda. Kínálj hozzá majonézes krumplit vagy tartármártást. 

Rántott tonhal

Hozzávalók

  • 1 kg tonhal
  • 18 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet, különben könnyen lejön majd a bunda. A lisztet rakd egy tálba, egy másik edénybe a villával felvert, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezett tojás kerül. A harmadik tálba pedig szórd a zsemlemorzsát. 

Mindegyikben forgasd meg a halat. Ha biztosra akarsz menni, ismételd  meg a panírozást még egyszer. Rakd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Közben óvatosan forgasd át a halat, és spricceld meg még egyszer olajjal. Amikor a bunda szép aranybarna, vedd ki óvatosan a halat a sütőből. 

Ezt is szeretjük