Különleges, pikáns rántott lecsó - Kár, hogy ezt eddig még nem próbáltad
A rántott rizses lecsó remek főétel vagy menő nyári sörkorcsolya is lehet.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Ha a lecsót minden formában szereted, próbáld ki rántva is! Az olaszok régóta készítik a saját változatukat. Ebből kiindulva, az ismert gasztroblogger, Havas Dóra is megalkotta a különleges, pikáns, magyaros rántott lecsót. Ezzel és egyéb más remek recepttel a lilafuge.hu weboldalon is találkozhatsz.
Rántott lecsó
Hozzávalók 4 személyre
Rántott lecsóhoz
- 0.5 adag rizses lecsó
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db tojás
Sütéshez
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 l étolaj
Elkészítés:
Készítsd el a rizses lecsót a hagyományos módon, majd hűtsd legalább langyosra. Keverd hozzá a kissé felvert tojást és a zsemlemorzsát. Kézzel gyúrd össze, mintha fasírtot készítenél, majd tedd a masszát a hűtőbe legalább fél órára.
Ezután formázz ringlónyi golyókat a lecsós keverékből, majd forgasd őket a zsemlemorzsába, a felvert tojásba és ismét a zsemlemorzsába. Közepesen forró olajban süsd pirosra, szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat.

Még több recept