Különleges, pikáns rántott lecsó - Kár, hogy ezt eddig még nem próbáltad
A rántott rizses lecsó remek főétel vagy menő nyári sörkorcsolya is lehet.

Különleges, pikáns rántott lecsó - Kár, hogy ezt eddig még nem próbáltad
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

Felgyorsítja az anyagcserét és elhajtja a felesleges vizet: vitamindús smoothie reggelire »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a lecsót minden formában szereted, próbáld ki rántva is! Az olaszok régóta készítik a saját változatukat. Ebből kiindulva, az ismert gasztroblogger, Havas Dóra is megalkotta a különleges, pikáns, magyaros rántott lecsót. Ezzel és egyéb más remek recepttel a lilafuge.hu weboldalon is találkozhatsz.

Rántott lecsó

Hozzávalók 4 személyre:

Rántott lecsóhoz

  • 0.5 adag rizses lecsó
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás

Sütéshez

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 l étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a rizses lecsót a hagyományos módon, majd hűtsd legalább langyosra. Keverd hozzá a kissé felvert tojást és a zsemlemorzsát. Kézzel gyúrd össze, mintha fasírtot készítenél, majd tedd a masszát a hűtőbe legalább fél órára.
 

Ezután formázz ringlónyi golyókat a lecsós keverékből, majd forgasd őket a zsemlemorzsába, a felvert tojásba és ismét a zsemlemorzsába. Közepesen forró olajban süsd pirosra, szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat.  

Ezt is szeretjük