Rántott cukkini sajttal, sonkával töltve - Ropogós bunda, nyúlós sajt

Sajttal és sonkával még laktatóbb és finomabb lesz az egyszerű rántott cukkini.

Rántott cukkini sajttal, sonkával töltve - Ropogós bunda, nyúlós sajt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cukkini- és sajtimádóknak ez lesz az új kedvence! A népszerű zöldség sajttal és sonkával töltve, ropogós panírban sütve igazán  különleges. Nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos rántott cukkinit, az íze mégis sokkal jobb. Kínálj hozzá mártogatóst is!

Rántott cukkini sajttal, sonkával töltve

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 15 dkg sajt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg sonka
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, majd szeleteld fel. Szórd meg sóval, és hagyd állni 30 percig. Utána itasd le róla a nedvességet. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Végy elő három tálat, az egyikbe a liszt, a másikba a felvert tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül.

 

Két szelet cukkini közé rakj egy darab sajtot és sonkát, majd panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg a zöldséget a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. A felesleges panírt rázd le, majd rakd a cukkinit a forró olajba. Süsd oldalanként közepes lángon körülbelül négy percig. Ha a panír mindenhol szép aranybarna, óvatosan szedd ki a zöldséget, és csepegtesd le róla az olajat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük