A 7 legfinomabb rakott étel nyárra, ami 40 perc alatt elkészül

Képek és receptek

A különböző rétegekből álló rakott ételeket változatosan készítheted.

Dia


                        	Rakott krumpli 
                        	Messze a legismertebb és leginkább közkedvelt rakottas fogás a rakott krumpli, amit már biztosan mindenki evett, és nem is tud rá nemet mondani. A friss paradicsommal, krumplival, tejföllel, főtt tojással és jobb minőségű kolbásszal készülő egytálétel egyszerű és nagyszerű fogás, amit bármikor összedobhatsz, télen-nyáron.

Rakott krumpli 

Messze a legismertebb és leginkább közkedvelt rakottas fogás a rakott krumpli, amit már biztosan mindenki evett, és nem is tud rá nemet mondani. A friss paradicsommal, krumplival, tejföllel, főtt tojással és jobb minőségű kolbásszal készülő egytálétel egyszerű és nagyszerű fogás, amit bármikor összedobhatsz, télen-nyáron.

Dia


                        	Húsos rakott tészta
                        	A tésztaételeket mindenki imádja, hiszen finomak, egyszerűek és tényleg végtelen változatosan készíthetőek. Készítsd el a fűszeres, húsos ragut, főzd félkeményre a tésztát, keverd össze őket, szórd meg friss koktélparadicsommal és jó sok sajttal, majd a sütőben pirítsd össze az egészet!

Húsos rakott tészta

A tésztaételeket mindenki imádja, hiszen finomak, egyszerűek és tényleg végtelen változatosan készíthetőek. Készítsd el a fűszeres, húsos ragut, főzd félkeményre a tésztát, keverd össze őket, szórd meg friss koktélparadicsommal és jó sok sajttal, majd a sütőben pirítsd össze az egészet!

Dia


                        	Rakott brokkoli
                        	A ress zöldségből csodás rakottast készíthetsz, hogy hússal, vagy anélkül, az már csak rajtad múlik, a lényeg, hogy jó sok tejföllel és temérdek sajttal készítsd, hiszen a rakott brokkoli akkor igazán finom, ha roskadozik a sajtos-tejfölös feltét alatt.

Rakott brokkoli

A ress zöldségből csodás rakottast készíthetsz, hogy hússal, vagy anélkül, az már csak rajtad múlik, a lényeg, hogy jó sok tejföllel és temérdek sajttal készítsd, hiszen a rakott brokkoli akkor igazán finom, ha roskadozik a sajtos-tejfölös feltét alatt.

Dia


                        	Rakott cukkini
                        	Ha nyár, akkor cukkini! A tök és az uborka törvénytelen gyermekéből készül az egyik legfinomabb rakottas, amit valaha készíthettél, némi fűszeres darált hússal és persze az elengedhetetlen tejfölös-sajtos keverékkel a tetején. Egyszerűen nincs párja, próbáld ki minél előbb!

Rakott cukkini

Ha nyár, akkor cukkini! A tök és az uborka törvénytelen gyermekéből készül az egyik legfinomabb rakottas, amit valaha készíthettél, némi fűszeres darált hússal és persze az elengedhetetlen tejfölös-sajtos keverékkel a tetején. Egyszerűen nincs párja, próbáld ki minél előbb!

Dia


                        	Csőben sült karfiol
                        	Ugyan karfiolt gyakorlatilag egész évben leemelhetsz az áruházak polcairól, de nyáron a fóliázatlan, friss és üde változat vár a piacok standjain, aminek az íze összehasonlíthatatlanul jobb, mint az ipari zöldségé. Ha sikerült beszerezned egy szép nagy fejet, nincs más dolgot, mint kicsit megfőzni, majd fűszerek és a feltét társaságában a sütőbe dugni, és már kész is a csőben sült karfiol.

Csőben sült karfiol

Ugyan karfiolt gyakorlatilag egész évben leemelhetsz az áruházak polcairól, de nyáron a fóliázatlan, friss és üde változat vár a piacok standjain, aminek az íze összehasonlíthatatlanul jobb, mint az ipari zöldségé. Ha sikerült beszerezned egy szép nagy fejet, nincs más dolgot, mint kicsit megfőzni, majd fűszerek és a feltét társaságában a sütőbe dugni, és már kész is a csőben sült karfiol.

Dia


                        	Lasagne
                        	Az olaszok kedvenc rakott tésztája lehet, hogy nem ugrik be elsőre, ha ilyen jellegű fogásokról van szó, pedig ez is abszolút befér a kategóriába, sőt. Ha a bolognai változatot már unod, egy percig se csüggedj, hiszen például tejszínes-spenótos megoldásként is igazán finom, és akkor még nem említettük a gombás-tejfölös verziót, ami szintén kihagyhatatlan élmény. Egy közös mindegyikben van: a temérdek reszelt sajt a tetején, ami akkor a legjobb, ha többféléből készíted.

Lasagne

Az olaszok kedvenc rakott tésztája lehet, hogy nem ugrik be elsőre, ha ilyen jellegű fogásokról van szó, pedig ez is abszolút befér a kategóriába, sőt. Ha a bolognai változatot már unod, egy percig se csüggedj, hiszen például tejszínes-spenótos megoldásként is igazán finom, és akkor még nem említettük a gombás-tejfölös verziót, ami szintén kihagyhatatlan élmény. Egy közös mindegyikben van: a temérdek reszelt sajt a tetején, ami akkor a legjobb, ha többféléből készíted.

Dia


                        	Rakott palacsinta
                        	A laktató ebéd után már nem is kell más, csak egy ínycsiklandó desszert, ami stílszerűen palacsinta kell, hogy legyen, mégpedig a rakott változat. Töltsd meg bármivel, amivel csak szeretnéd, rétegeld őket egymásra, majd mehetnek a sütőbe, ha pedig kész vannak, egy jó kis vaníliasodóval ne felejtsd el őket nyakon önteni!

Rakott palacsinta

A laktató ebéd után már nem is kell más, csak egy ínycsiklandó desszert, ami stílszerűen palacsinta kell, hogy legyen, mégpedig a rakott változat. Töltsd meg bármivel, amivel csak szeretnéd, rétegeld őket egymásra, majd mehetnek a sütőbe, ha pedig kész vannak, egy jó kis vaníliasodóval ne felejtsd el őket nyakon önteni!

Ezt is szeretjük
Fotó: