Rakott spenót: egyszerű, olcsó és finom

Ha tényleg csak fél órád van a vacsora elkészítésére, akkor próbáld ki az isteni és egészséges rakott spenótot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spenót, a főzeléken kívül általában kiegészítő vagy ízesítő, pedig a meghatározó része is lehet a főfogásnak.

A rakott spenót olcsó és finom, és nagyon hamar készen van. Ráadásul a zöld levél vastartalma fontos az immunrendszert próbáló időkben.

Rakott spenót

Hozzávalók:

  • fél kg spenót
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • bors

A spenótot öt perc alatt főzd meg sós vízben. A tojásokból készíts nagyon lágy rántottát. A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg benne a szétnyomott fokhagymát.

Egy kivajazott tepsibe rakd le a spenót felét, locsold meg a vaj felével, majd sózd, borsozd. Erre terítsd a rántottát, majd a maradék spenótot és a vajat. Ezt is sózd, borsozd. Forró sütőben süsd meg, ere elég körülbelül 20 perc.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük