Szaftos rakott zöldbab: sok tejföllel és sajttal az igazi

Ha a rizs helyett krumplival készíted a rakott zöldbabot, még laktatóbb lesz.

rakott-zoldbab
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miért ne variálnál időnként a megszokott recepten? Tedd egy kicsit különlegessé a rakott zöldbabot! A fűszeres darált húsos ragu legalább olyan csábító, mint a tetején a sajtos-tejfölös réteg. Bármikor elkészítheted, ha szezonja van, feltétlenül friss zöldbabot használj, de mirelitből is kitűnő. 

Rakott zöldbab recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot darabold fel ízlés szerint, majd főzd félpuhára sós vízben 15 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A krumplit főzd 20 percig, nem kell, hogy teljesen puha legyen. Pucold meg, majd karikázd fel. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával, majd párold még 10 percig.

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, rendezd bele a krumpli és a zöldbab felét, terítsd rá a darált húst, majd borítsd be a maradék krumplival és zöldbabbal. A tejfölt keverd el a tojással, ízesítsd kevés pici sóval, öntsd a rakottas tetejére, és szórj rá reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
A rakott kelt is szeretni fogod, ne sajnáld róla a tejfölt! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük