Szaftos rakott zöldbab: sok tejföllel és sajttal az igazi

Ha a rizs helyett krumplival készíted a rakott zöldbabot, még laktatóbb lesz.

rakott-zoldbab
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miért ne variálnál időnként a megszokott recepten? Tedd egy kicsit különlegessé a rakott zöldbabot! A fűszeres darált húsos ragu legalább olyan csábító, mint a tetején a sajtos-tejfölös réteg. Bármikor elkészítheted, ha szezonja van, feltétlenül friss zöldbabot használj, de mirelitből is kitűnő. 

Rakott zöldbab recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot darabold fel ízlés szerint, majd főzd félpuhára sós vízben 15 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A krumplit főzd 20 percig, nem kell, hogy teljesen puha legyen. Pucold meg, majd karikázd fel. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával, majd párold még 10 percig.

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, rendezd bele a krumpli és a zöldbab felét, terítsd rá a darált húst, majd borítsd be a maradék krumplival és zöldbabbal. A tejfölt keverd el a tojással, ízesítsd kevés pici sóval, öntsd a rakottas tetejére, és szórj rá reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
A rakott kelt is szeretni fogod, ne sajnáld róla a tejfölt! 

Ezt is szeretjük