Rakott újkrumpli karalábéval: tejszínnel és dupla adag sajttal igazán fenséges

A karalábés újkrumpli a krémesen lágy szószban valami csúcs.

Rakott újkrumpli karalábéval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már sokféleképpen kipróbáltad a tepsis krumplit, de még mindig valami újra vágysz, vesd be ezt a változatot. A puha krumpli, a kissé ropogós karalábé és a tejszínes öntet együtt fejedelmi. 

Fontos, hogy nagyjából azonos vastag zöldségszeleteket vágj, így biztosan egyformán sülnek. Érdemes néhány percig főzni, hogy lerövidítsd a sütési időt.

Karalábés újkrumpli

  • 70 dkg krumpli
  • 40 dkg karalábé
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 1 óra

A krumplit és a karalábét pucold meg, mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Rakd a zöldségeket forrásban lévő vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Egy tepsit kenj ki vajjal, és váltakozva, szépen rétegezve rendezd el benne a krumplit és a karalábét. Közben sózd és borsozd meg.

A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval és a kakukkfűvel, majd öntsd egyenletesen a zöldségekre. Reszeld rá a kétféle sajtot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt.

Ezt is szeretjük