Rakott túrós kifli - Ínycsiklandozó finomság egyszerű hozzávalókból

A rakott túrós kifli régi kedvenc: édes, laktató és nagyon könnyen elkészíthető.

Ha ezt a desszertet választod, fillérekből édes finomságot varázsolhatsz az asztalra, ráadásul nagy főzőtehetség sem kell hozzá. A mazsolát áztasd sütés előtt rumba, hogy még jobb legyen. A rakott túrós kifli hidegen és melegen tálalva is nagyszerű.

rakott-turos-kifli-receptje

Rakott túrós kifli

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 db kifli
  • 5 dl tej
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd el a túróval, a tejföllel, 10 dekagramm porcukorral és az egyik csomag vaníliás cukorral. Forrald fel a tejet a másik két csomag vaníliás cukorral, közben karikázd fel a kifliket, és mártogasd az édes tejbe. Egy jénai tálat vajazz ki vastagon, és fektess bele egy sor tejes kiflikarikát. A sorra kenj egy réteg túrós krémet, szórj rá mazsolát, majd folytasd a sort egy újabb réteg kiflikarikával, melyre ismét túrós krém kerül mazsolával megszórva. Addig folytasd a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be az összeállított édességet, majd süsd 30 percig. Közben verd fel a tojásfehérjét a maradék cukorral. Fél óra után vedd ki a jénait a sütőből, halmozd rá a habot. Ezután csökkentsd a sütő hőfokát 120 fokra, és tedd vissza a rakott kiflit újabb öt-tíz percre, míg a tetején a hab aranybarnás nem lesz.

rakott-turos-kifli

Olvastad már?

Ezt is szeretjük