Rakott mozzarellás, paradicsomos penne - A tetején nyúlós olvasztott sajttal
A rakott mozzarellás, paradicsomos penne hús nélkül is laktató.

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

Mindig csodás szőke frizura sárgulás nélkül: így őrizhető meg a haj hamvassága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott mozzarellás, paradicsomos pennével az olasz ízvilágot csempészheted a vacsoraasztalodra. Kezdő szakácsok is bátran belevághatnak, hiszen nem igényel nagy szaktudást. A paradicsomszószhoz a konzerves püré mellé adagolj friss paradicsomot is, ha megteheted. Ettől lesz az íze igazán friss és eredeti a fűszerek mellett.

Rakott mozzarellás, paradicsomos penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag penne tészta
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • fél l paradicsompüré
  • fél l tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Először főzd a tésztát bő sós vízben tíz percig. Közben készítsd el a paradicsomos szószt. Dinszteld meg a hagymát az olajban, kanalazd rá a paradicsompürét, majd öntsd fel a vízzel, és főzd szintén tíz percig.

A mártáshoz keverd simára a lisztet a tejjel, add hozzá a vajat, a sót és a szerecsendiót, majd forrald fel, és sűrítsd be 15 perc alatt. A kifőtt tésztát szűrd le, keverd össze a paradicsomszósszal, majd egy részét töltsd kivajazott jénai tálba. Csorgasd rá a szószt úgy, hogy jó alaposan átjárja a tészta minden részét, majd szórd rá a parmezánt és a mozzarellát. Ezután újabb réteg tészta következik, majd mártás és sajt, amíg el nem fogy az összes hozzávalód. Figyelj rá, hogy a tészta tetejére mindenképpen sajt kerüljön. Az így kapott rakottast tedd előmelegített sütőbe, és süsd 200 fokon 20 percig.

Ezt is szeretjük