Rakott krumpli hús nélkül: fűszeres tejszínes szósz a lelke
A rakott krumpli hús nélkül tejszínnel, zöldségekkel és sok sajttal sül össze.

husmentes rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumplit hús nélkül is elkészítheted: ebbe a változatba szárított paradicsom, cukkini és hagyma került, és az egészet sűrű, fűszeres tejszín fogja össze. Ne spórold le a tetejéről a reszelt sajtot se!

Rakott krumpli hús nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 cukkini
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön. Amíg hűl, a szárított paradicsomot és a cukkinit vágd nagyobb darabokba, a sajtokat reszeld le és keverd össze, a hagymát cikkezd fel. A tejfölt keverd el a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg meghámozott, felkarikázott krumplit, arra tegyél a paradicsomból, a hagymából és a cukkiniból, kend meg a fűszeres tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején már csak krumpli, tejszín és sajt legyen. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet, hogy a sajt ropogósra süljön a tetején.

Hasonlóan krémes egytálétel a darált húsos rakott zöldbab.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük