Tejfölös rakott kelkáposzta
Jóllaksz tőle, de nem hizlal
Egyszerű, egészséges és olcsó. A rakott kelkáposztát diétázás során is bátran megeheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelkáposzta magas ásványianyag- és vitamintartalma miatt nagyon egészséges. Iktasd az étrendedbe minél többször, mondjuk rakott kelkáposzta formájában. Jól megválogatott fűszerekkel, sajttal fantasztikus és megunhatatlan fogást kapsz.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag zacskós rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A rizst bő, sós vízben főzd meg körülbelül 12 perc alatt. A kelkáposztát mosd meg, tedd sós, fokhagymás, köményes vízbe, és főzd tíz percig. Utána csepegtesd le, és vágd csíkokra vagy kockákra. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, kevés olajon pirítsd meg, majd dobd rá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, utána sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Ha szükséges, kevés vizet még önthetsz rá. Addig párold kis lángon, amíg puha nem lesz, ez körülbelül 15 perc.

Egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe kezdd rétegezni a hozzávalókat: alulra a kelkáposzta fele kerül. Erre tedd a rizst, majd a húst, és még egy réteg kel következik. Arra simítsd rá a tejfölt, szórd meg sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd pirosra körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük