Krumpliágyon sült rakott karaj
A rakott karajjal nem lehet melléfogni. Egyszerű, gyors, ízletes és nagyon laktató.
Ha későn kelsz fel, délre akkor is végzel a rakott karajjal. Tökéletes megoldás, ha együtt ebédel a család, de nagyobb vendégség esetén sem vallasz vele szégyent. A tetejére szórhatsz bacont, és feltétlenül kínálj hozzá savanyúságot.
Rakott karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéskaraj
- 1 kg krumpli
- 20 dkg szeletelt sajt
- 10 dkg bacon
- 1 kis pohár tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd félig puhára bő tíz perc alatt. Pucold meg, és karikázd fel. A karajt vágd nagyobb szeletekre, kissé klopfold ki, enyhén sózd, borsozd. Egy mélyebb hőálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és már rétegezheted is a hozzávalókat.
Rakd alulra a szeletelt bacont, rá a krumpli felét, egyengesd el rajta a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, pakold rá a húst. Utána jön egy újabb réteg krumpli, és végül a maradék sajt. A tetejére tégy fóliát, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Az utolsó 10-15 percre vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció