Krumpliágyon sült rakott karaj
Sok sajttal még finomabb
A rakott karajjal nem lehet melléfogni. Egyszerű, gyors, ízletes és nagyon laktató.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha későn kelsz fel, délre akkor is végzel a rakott karajjal. Tökéletes megoldás, ha együtt ebédel a család, de nagyobb vendégség esetén sem vallasz vele szégyent. A tetejére szórhatsz bacont, és feltétlenül kínálj hozzá savanyúságot.

Rakott karaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd félig puhára bő tíz perc alatt. Pucold meg, és karikázd fel. A karajt vágd nagyobb szeletekre, kissé klopfold ki, enyhén sózd, borsozd. Egy mélyebb hőálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és már rétegezheted is a hozzávalókat.

Rakd alulra a szeletelt bacont, rá a krumpli felét, egyengesd el rajta a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, pakold rá a húst. Utána jön egy újabb réteg krumpli, és végül a maradék sajt. A tetejére tégy fóliát, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Az utolsó 10-15 percre vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.

Ezt is szeretjük