Rakott édesburgonya kelbimbóval, baconnel és vastag sajtréteggel: sokáig eltelít
A kiadós és könnyen elkészíthető rakott édesburgonya nyúlós sajttal, ropogós baconnel ínycsiklandó fogás, amit mindenki jóízűen tüntet el a tányérjáról.

rakott-edesburgonya-recept
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Speciális krémek kipirosodott, repedezett kezekre: webáruházban is kaphatóak »

Ez a nőies frizura hódít most: a 60-as évek inspirálta »

Pofonegyszerű bőrfrissítő arcpakolások, 2 összetevőből: eltüntetik a nyúzottság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonya népszerűsége töretlen, amely sütve, főzve, chipsként és rakottasként is kiváló. Arról nem beszélve, hogy számtalan pozitív hatása van, kiváló antioxidáns-forrás, béta-karotinban és A-vitaminban gazdag, ráadásul hosszabb időn át képes energiát biztosítani a szervezet számára. Így nem fogsz hamar megéhezni. A rakottasba leginkább zöldségek kerülnek, a keltől még különlegesebb lesz az étel. 

Rakott édesburgonya kelbimbóval, baconnel

Hozzávalók:

  • 1.5 kg édesburgonya
  • 30 dkg kelbimbó
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, a külső levelet szedd le, vágd félbe, majd rakd lobogó, sós vízbe, és főzd forrástól számítva 10 percig. Az édesburgonya héját mosd meg, és főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor puha, szűrd le, hámozd meg, és amikor kicsit hűl, vágd azonos nagyságú karikákra. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy réteg krumplit, szórd meg sóval, borssal. Arra halmozz megmosott koktélparadicsomot, kelbimbót, és rakd rá a bacon felét. Folytasd addig a rétegezést, amíg nem fogysz ki a hozzávalókból, és locsold meg a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal összekevert tejszínnel. A tetejére kenj tejfölt, mehet rá a maradék bacon, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 
Az édesburgonya töltve is kitűnő, próbáld ki paradicsomos babbal is!

Ezt is szeretjük