Házi Raffaello-torta pihe-puha piskótából, lágy krémmel töltve
A krémes Raffaello-torta íze a csábító kókuszos, mandulás golyókét idézi, remek választás minden alkalomra.

raffaello-torta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Raffaello-torta nagyon kókuszos, mégsem émelyítő. Az alapja egyszerű piskóta, amibe érdemes kevés szódabikarbónát is tenni, hogy puhább és magasabb legyen. A krém sem bonyolult, a változatosan felhasználható puding ebbe a sütibe is jól jön. Tortaformában sütve könnyen ünnepivé teheted, a tetejére extraként rakhatsz Raffaello golyókat.

Raffaello-torta

Hozzávalók:

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 csepp mandulaaroma
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd ki a cukorral, rakd bele a lisztet és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a sárgájához. A sima masszát öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kerek tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Amikor aranysárga, jó az illata, és a tűpróba során üresen húzod ki a kést vagy a hústűt a piskótából, vedd ki a sütőből. 
 

 A pudingport keverd össze kevés tejjel, a többi tejet kezdd melegíteni, majd add hozzá a cukrot. Amikor forr, öntsd bele a pudingos masszát, és kavargatva főzd addig, amíg besűrűsödik. Várd meg, míg kihűl, közben kevergesd még meg néhányszor, hogy ne legyen csomós. A vajat habosítsd a vaníliával, a mandulaaromával, és dolgozd össze a pudingos krémmel.
A tortát vágd hosszában ketté, kend meg a krémmel, vond be az oldalát is, és szórd meg kókusszal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára. 
A puha kókuszkocka az egyik legkedveltebb retró sütemény, ami akkor lesz a legfinomabb, ha mézes tésztából készíted. 

Ezt is szeretjük