Házi Raffaello-golyó
Legalább olyan jó, mint a bolti
A Raffaello-golyókat szépen becsomagolva akár ajándékba is adhatod. Csábító, egyszerű, finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legnépszerűbb édesség házi változata pillanatok alatt elfogy a kínálótálról. Édességvágy csillapítására is kiváló. Már csak azért is, mert a Raffaello-golyókkal pikk-pakk végzel. Szép papírba csomagolva nagyon mutatós meglepetés. 

Raffaello-golyó

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 16 dkg sovány tejpor
  • 25 szem mandula
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 6 cl víz
Recept idők

Elkészítés:

A vizet és a cukrot öntsd lábosba, és forrald fel. Egy tálban vegyítsd a tejport 20 dekagramm kókuszreszelékkel. Mikor felforr a szirup, húzd le a tűzről a főzőedényt, és állandóan kevergetve adagold hozzá a kókuszreszelékes tejport, majd öntsd bele az olvasztott vajat is. Akkor az igazi a massza, ha nem túl kemény, de nem is lágy. 

Ha kihűl, formázz belőle golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe tégy egy szem mandulát. A maradék kókuszreszeléket öntsd tányérra, és forgasd bele a kis golyókat. Végül rázd le róluk a felesleget. Rakd a hűtőbe. Ha van időd, egy egész éjszakán át is a hidegen hagyhatod.

Ezt is szeretjük