A legfinomabb túrófánk receptje: légiesen könnyed a tésztája
A könnyed, omlós túrófánk egyszerű kevert tésztából készül, és még keleszteni sem kell. Fahéjas cukorba forgatva ellenállhatatlan.

turofank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farsangi szezon a fánkrajongók kedvenc időszaka, hiszen ilyenkor szokás elkészíteni a finomabbnál finomabb változatokat. Ha nincs kedved vagy időd a hagyományos, szalagos fánkot megsütni, készítsd el ezt az egyszerűbb túrófánkot, ami azonnal a család kedvencei közé fog tartozni.

Puha túrófánk

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • cukor vagy fahéjas cukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával vagy krumplinyomóval törd át, majd add hozzá a kétféle cukrot és a tojást. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral és a sóval, add a tojásos-cukros masszához, és alaposan dolgozd össze. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Amikor már elég forró, kiskanál vagy vizes tenyér segítségével formálj golyókat a tésztából, és kis lángon süsd őket aranyszínűre. Ne tegyél egyszerre sok fánkot az olajba, mert az egyrészt lehűti, másrészt hagyni kell helyet a golyóknak, hogy sütés közben megnőjenek. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és még melegen forgasd porcukorba vagy fahéjas cukorba.

A joghurtos csörögefánknak is most van a szezonja, mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Ezt is szeretjük