
Pudingos-gesztenyés szelet sütés nélkül - 20 perc, és kész
Spórold meg a tésztasütést, készíts kekszalapú édességet! Ez a réteges desszert ránézésre is csábító.

Ha kevés munkával szeretnél igazán látványos desszertet kreálni, a pudingos-gesztenyés krémesnél jobbat nem találsz. Ebben a sütés nélküli édességben a legnagyobb kihívás a puding elkészítése. Galgóczi Csilla receptjét már sokan elkérték.

Pudingos-gesztenyés szelet
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 2 csomag gesztenyemassza
- rumaroma
- tej
- 23 dkg babapiskóta
Krémhez
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás puding
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére
- 3 dl tejszín
Elkészítés:
Rakd egy tálba a darált kekszet, a cukrot, a gesztenyét, a rumaromát, majd önts hozzá annyi tejet, amennyit felvesz. Jól gyúrd össze a masszát, arra figyelj, hogy ne legyen túl ragacsos. A gesztenyés keveréket nyomogasd egyenletesen egy tálca aljára.
A krémhez a tejet dolgozd csomómentesre a pudingporral, majd kis lángon főzd sűrűre. A cukrot keverd össze a vajjal, és forgasd a kihűlt pudinghoz. A krém felét kend a gesztenyés alapra. Arra pakold a langyos rumos tejbe forgatott babapiskótát, majd egyengesd rá a maradék krémet. A tetejére a kemény habbá vert tejszín kerül. Rakd a sütit a hűtőbe legalább két-három órára, hogy a krém megdermedjen, a keksz pedig puhuljon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept