Abbahagyhatatlanul finom, pudingos, fügés pite hajtogatva: a bevált omlós tészta tökéletes alap
Végre frissen juthatunk fügéhez, ami a vaníliás, hajtogatott pitébe is jól jön.

vanilias-fuges-hajtogatott-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyár végén, kora ősszel kedvünkre csemegézhetünk a fügéből, sőt érdemes minél többféle sütibe is belecsempészni. A pite remek választás, aminek az alapja ezúttal is omlós linzertészta. Fontos, hogy gyorsan kell összedolgozni, és hideg vajjal készítsd.

Pudingos, fügés pite receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojássárga
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet

A krémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

  • 4 db füge
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal, majd a cukorral, a sóval és tojássárgájával gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj még hozzá két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle cipót, és tedd 30 percre a hűtőbe. 

Közben a pudingport keverd ki kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet tedd fel főni, amikor felforr, csorgasd bele a pudingot, és keverd addig, amíg besűrűsödik. 

 

Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki két-három milliméter vastag, kerek lappá. Tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe, és villával szurkáld meg, majd szórd meg zsemlemorzsával. Erre kanalazd a pudingot úgy, hogy hagyj a szélénél három centis, üres részt. A tetején oszd el a cikkekre vágott fügét, és hajtsd vissza a tészta szélét. Előmelegített sütőben,180 fokon süsd meg 25 perc alatt. 
Fügéből isteni lekvárt is készíthetsz, ami nemcsak kenyérre kenve finom, hanem sajtokhoz vagy húsokhoz is kiváló.

Ezt is szeretjük