Pudingos, barackos táska: villámgyors édesség ropogós leveles tésztából
A barackos, pudingos táska bolti tésztából nem nagy kihívás, és mindig jólesik.
A bolti leveles tészta nagy előnye, hogy sok órát megspórolhatsz magadnak, a végeredményben mégsem lehet csalódni. A pudingkészítéshez sem kell különösebb konyhai jártasság. A vanília és a barack vagy nektarin párosítás pedig ezúttal is nyerő. Az adagot akár duplázhatod is. A tetejére szórhatsz kevés cukrot, ami sütés közben jó ropogóssá válik.
Pudingos, barackos táska
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 4 dl tej
- 4 db őszibarack vagy nektarin
- 1 csomag pudingpor vaníliás
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Ha szükséges, a tésztát olvaszd fel. A vaníliás pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, csorgasd hozzá a pudingot. Kevergesd folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik, majd húzd le a tűzről.
A tésztákat nyújtsd ki, és vágd ízlés szerint egyforma nagyságú téglalapokra. A lapok felét kend meg a pudinggal, rakd rá a megmosott, feldarabolt barackot. A maradék tésztát rácsozd be, és fedd be vele a gyümölcsöt. A széleket jól nyomkodd össze, és villával kicsit meg is formázhatod. A tésztát kend meg felvert tojással. Tedd forró sütőbe, és 220 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
Ha rajongsz a sósan és édesen is ellenállhatatlan leveles tésztáért, nézd meg, mi mindent hozhatsz ki belőle!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció