Pudingos, barackos táska: villámgyors édesség ropogós leveles tésztából

A barackos, pudingos táska bolti tésztából nem nagy kihívás, és mindig jólesik.

Pudingos, barackos táska
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bolti leveles tészta nagy előnye, hogy sok órát megspórolhatsz magadnak, a végeredményben mégsem lehet csalódni. A pudingkészítéshez sem kell különösebb konyhai jártasság. A vanília és a barack vagy nektarin párosítás pedig ezúttal is nyerő. Az adagot akár duplázhatod is. A tetejére szórhatsz kevés cukrot, ami sütés közben jó ropogóssá válik. 

Pudingos, barackos táska

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 4 dl tej
  • 4 db őszibarack vagy nektarin
  • 1 csomag pudingpor vaníliás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a tésztát olvaszd fel. A vaníliás pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, csorgasd hozzá a pudingot. Kevergesd folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik, majd húzd le a tűzről. 

A tésztákat nyújtsd ki, és vágd ízlés szerint egyforma nagyságú téglalapokra. A lapok felét kend meg a pudinggal, rakd rá a megmosott, feldarabolt barackot. A maradék tésztát rácsozd be, és fedd be vele a gyümölcsöt. A széleket jól nyomkodd össze, és villával kicsit meg is formázhatod. A tésztát kend meg felvert tojással. Tedd forró sütőbe, és 220 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
Ha rajongsz a sósan és édesen is ellenállhatatlan leveles tésztáért, nézd meg, mi mindent hozhatsz ki belőle

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük