Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz
Ebből egy adag mindig kevés
A kakaós pöfeteg jól mutat a kekszestálon, és nagyon finom is!


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A ráncos pöfeteg keksz nagy amerikai kedvenc. Ránézésre a gombára emlékeztet, innen az elnevezés. Ha beleharapsz, könnyen lehet, hogy a brownie jut róla az eszedbe. A tésztájába ízlés szerint chilit vagy gyömbért is keverhetsz. Külön jó hír, hogy elronthatatlan.
Pöfeteg keksz
Hozzávalók 40 darabhoz
- 36 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
Forgatáshoz
- 6 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd formázz belőle körülbelül háromcentis golyókat. Kicsit lapítsd el, és forgasd a porcukorba.
Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 10-12 perc alatt. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el. Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.

Még több recept