Villámgyors szilveszteri pizzás csiga dupla sajttal: a legfinomabb vendégváró falat
A pizzás csiga tésztája se kelesztést, se dagasztást nem igényel, mégis puhább, mint amit valaha kóstoltál.

pizzas csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hallottál már olyan pizzás csigáról, aminek az elkészítésénél nem kellett hosszú órákig a konyhában rostokolnod? Ez a recept évek óta a család nagy kedvence, és szinte mindig percek alatt elfogy. Elrontani majdhogynem lehetetlen, csak arra kell ügyelned, nehogy túlsüsd. Akárcsak a klasszikus pizzát, ezt is kedved szerint variálhatod.

Pizzás csiga

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 dl hideg tej

A töltelékhez

  • 1 tubus pizzakrém
  • sonka
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztben morzsold el a vaj felét, add hozzá a sütőport, a sót, majd gyúrd össze alaposan a tejjel. Oszd a tésztát 3 cipóra. A vaj másik felét keverd habosra, és forgasd bele a sajtot. 


A cipókat egyesével nyújtsd téglalap alakúra, és kend meg őket a sajtos-vajas keverékkel, illetve a pizzakrémmel. Jöhet rá a sonka és a sajt, illetve bármi más feltét, amit szeretnél. 

 

Tekerd fel, akár a bejglit, vágd ujjnyi vastagságú szeletekre, majd helyezd őket kizsírozott tepsibe. Süsd őket aranybarnára forró sütőben. Fontos: a csigákat ne rakd túl szorosan egymás mellé, nehogy összesüljenek.

Ezt is szeretjük