Túrós piskótatorta gyümölcsökkel
Egyszerű és látványos
A piskóta a legtöbb torta alapja, ha kész a tésztád, tulajdonképp bármit rákenhetsz vagy beletölthetsz.

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb tortalapot is könnyedén feldobhatod a túrós-gyümölcsös krémmel, ráadásul nagyon gyorsan el is készülsz vele, és bárkinek kínálhatod, mivel képtelenség ellenállni neki.

Bármilyen gyümölcsöt használhatsz, de igazán jól a piros bogyós termésekkel mutat a puncsos krém, a többihez jobb, ha a vaníliás verziót választod.

Túrós piskótatorta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg túró
  • 25 dkg piros gyümölcs
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag puncsos vagy vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd simára hat evőkanál cukorral, aztán ha ez megvan, akkor add hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot. A fehérjéket verd kemény habbá, egy csipet só társaságában, majd add a lisztes keverékhez. Sütőpapírral bélelj ki egy alkalmas formát, egyengesd el benne a masszát, és 200 fokon süsd készre, körülbelül 20 perc alatt.

Amíg sül, készítsd el a pudingot a csomagolásán leírtaknak megfelelően - a tej és a maradék cukor fog kelleni hozzá -, ha elkészült, tedd félre. A túrót nyomkodd át egy szűrőn, majd keverd hozzá a gyümölcsöket és a már kész pudingot is. Ha mindezzel megvagy, és a piskóta is megsült, nincs más dolgod, mint a kész lapon szétteríteni a gyümölcsös keveréket. A tetejére tehetsz egy kis zselatint, úgy jobban mutat.

Édességek arra az esetre, ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt

Ezt is szeretjük