Elronthatatlan piskóta lisztérzékenyeknek
Könnyű, gyors és nagyon finom
A gluténmentes piskóta másnap is nagyon puha lesz.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habkönnyű, omlós és nagyon finom. Ne habozz mielőbb kipróbálni a klasszikus piskóta lisztérzékenyeknek készített változatát! A csokipuding még csábítóbbá teszi Michl Júlia alkotását.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Piskóta lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 4 kávéskanál olaj
  • pár csepp ecet

Puding

  • 1 zacskó gluténmentes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdd azzal, hogy bekapcsolod a sütőt 200 fokra, mert a tésztát nagyon gyorsan összeállítod. A cukrot és az egész tojásokat robotgéppel habosítsd öt-hat percig, a vége felé mehet hozzá a pár csepp ecet. Ezután óvatosan, villával forgasd bele a lisztet. Biztos, ami biztos, még keverd egy kicsit robotgéppel. Csepegtesd rá az olajat, keverd össze, és öntsd őzgerincbe vagy kapcsos formába. Máris mehet a sütőbe.

Öt perc után vedd le a hőfokot körülbelül 150-180 fokra, és még süsd 15 percig. Majd zárd el, de nem nyisd ki a sütőajtót legalább 20 percig. Aztán vedd ki, mert bent megszárad!

A pudingport keverd össze a cukorral, majd jöhet a tej is. Csak 4 decit adj hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen a végeredmény. Alacsony lángon addig keverd-kavard, míg elég sűrű nem lesz. A piskótával együtt kínáld.

Ezt is szeretjük