
Elronthatatlan piskóta lisztérzékenyeknek
A gluténmentes piskóta másnap is nagyon puha lesz.

Habkönnyű, omlós és nagyon finom. Ne habozz mielőbb kipróbálni a klasszikus piskóta lisztérzékenyeknek készített változatát! A csokipuding még csábítóbbá teszi Michl Júlia alkotását.
Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Piskóta lisztérzékenyeknek
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta
- 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 4 tojás
- 4 kávéskanál olaj
- pár csepp ecet
Puding
- 1 zacskó gluténmentes pudingpor
- 4 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor
Elkészítés:
Kezdd azzal, hogy bekapcsolod a sütőt 200 fokra, mert a tésztát nagyon gyorsan összeállítod. A cukrot és az egész tojásokat robotgéppel habosítsd öt-hat percig, a vége felé mehet hozzá a pár csepp ecet. Ezután óvatosan, villával forgasd bele a lisztet. Biztos, ami biztos, még keverd egy kicsit robotgéppel. Csepegtesd rá az olajat, keverd össze, és öntsd őzgerincbe vagy kapcsos formába. Máris mehet a sütőbe.
Öt perc után vedd le a hőfokot körülbelül 150-180 fokra, és még süsd 15 percig. Majd zárd el, de nem nyisd ki a sütőajtót legalább 20 percig. Aztán vedd ki, mert bent megszárad!
A pudingport keverd össze a cukorral, majd jöhet a tej is. Csak 4 decit adj hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen a végeredmény. Alacsony lángon addig keverd-kavard, míg elég sűrű nem lesz. A piskótával együtt kínáld.
- édességek
- sütemény
- chili vagy mango
- gluténmentes piskóta
- lisztérzékenység
- piskóta lisztérzékenyeknek
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept