Elronthatatlan piskóta lisztérzékenyeknek

Könnyű, gyors és nagyon finom

A gluténmentes piskóta másnap is nagyon puha lesz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habkönnyű, omlós és nagyon finom. Ne habozz mielőbb kipróbálni a klasszikus piskóta lisztérzékenyeknek készített változatát! A csokipuding még csábítóbbá teszi Michl Júlia alkotását.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Piskóta lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 4 kávéskanál olaj
  • pár csepp ecet

Puding

  • 1 zacskó gluténmentes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kezdd azzal, hogy bekapcsolod a sütőt 200 fokra, mert a tésztát nagyon gyorsan összeállítod. A cukrot és az egész tojásokat robotgéppel habosítsd öt-hat percig, a vége felé mehet hozzá a pár csepp ecet. Ezután óvatosan, villával forgasd bele a lisztet. Biztos, ami biztos, még keverd egy kicsit robotgéppel. Csepegtesd rá az olajat, keverd össze, és öntsd őzgerincbe vagy kapcsos formába. Máris mehet a sütőbe.

Öt perc után vedd le a hőfokot körülbelül 150-180 fokra, és még süsd 15 percig. Majd zárd el, de nem nyisd ki a sütőajtót legalább 20 percig. Aztán vedd ki, mert bent megszárad!

A pudingport keverd össze a cukorral, majd jöhet a tej is. Csak 4 decit adj hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen a végeredmény. Alacsony lángon addig keverd-kavard, míg elég sűrű nem lesz. A piskótával együtt kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük