A tökéletes piskóta
Lépésről-lépésre
A piskótakészítés a desszertsütés teteje, aki ilyesmibe vágja a fejszéjét, annak tökéletesen kell ismernie ezt a tésztát.

Dia

	A recept	Az első és legfontosabb lépés, hogy a megfelelő recept alapján készítsd a piskótát, a lényeges momentum, amiben minden leírás megegyezik, hogy pontosan ugyanannyi evőkanálnyi liszt és cukor szükséges, ahány darab tojás, ha ezt betartod, akkor már nagy baj nem lehet.

A recept

Az első és legfontosabb lépés, hogy a megfelelő recept alapján készítsd a piskótát, a lényeges momentum, amiben minden leírás megegyezik, hogy pontosan ugyanannyi evőkanálnyi liszt és cukor szükséges, ahány darab tojás, ha ezt betartod, akkor már nagy baj nem lehet.

Dia

	A liszt átszitálása	Talán nem tűnik annyira lényeges pontnak, amennyire valójában fontos szerepe van a végeredmény állagában, a lisztet mindig szitáld át egy szűrőn, ha teszel a süteménybe sütőport, akkor azt pedig a liszttel együtt szórd a masszába!

A liszt átszitálása

Talán nem tűnik annyira lényeges pontnak, amennyire valójában fontos szerepe van a végeredmény állagában, a lisztet mindig szitáld át egy szűrőn, ha teszel a süteménybe sütőport, akkor azt pedig a liszttel együtt szórd a masszába!

Dia

	A tojáshab	Miután kettéválasztottad a tojásokat, nagyon fontos, hogy a fehérjét jó keményre verd és ügyelj arra, hogy amikor a masszához kevered, ne "törjön" össze a hab, ezen is könnyen elbukhat az egyébként tökéletesnek indult piskóta.

A tojáshab

Miután kettéválasztottad a tojásokat, nagyon fontos, hogy a fehérjét jó keményre verd és ügyelj arra, hogy amikor a masszához kevered, ne "törjön" össze a hab, ezen is könnyen elbukhat az egyébként tökéletesnek indult piskóta.

Dia

	Vajazás	Ne sajnáld a vajat a tepsiből, így biztos lehetsz benne, hogy nem tapad le a kész tészta és könnyedén kiveheted majd a formából, azonban arra ügyelj, hogy csak és kizárólag az aljára kerüljön zsiradék, az oldalakra ne nagyon, mert akkor felpúposodhat a tészta.

Vajazás

Ne sajnáld a vajat a tepsiből, így biztos lehetsz benne, hogy nem tapad le a kész tészta és könnyedén kiveheted majd a formából, azonban arra ügyelj, hogy csak és kizárólag az aljára kerüljön zsiradék, az oldalakra ne nagyon, mert akkor felpúposodhat a tészta.

Dia

	A sütés	Ideális esetben pontosan 175 fokon lesz tökéletes a tészta, ha nem tudod pontosan belőni ezt az értéket, akkor se aggódj, még lehet tökéletes a kész sütemény. Miután lejárt a sütési idő, zárd el a tűzhelyet, nyisd ki az ajtaját és még körülbelül 5 percig hagyd benne pihenni a tésztát, így nem fog összeesni.

A sütés

Ideális esetben pontosan 175 fokon lesz tökéletes a tészta, ha nem tudod pontosan belőni ezt az értéket, akkor se aggódj, még lehet tökéletes a kész sütemény. Miután lejárt a sütési idő, zárd el a tűzhelyet, nyisd ki az ajtaját és még körülbelül 5 percig hagyd benne pihenni a tésztát, így nem fog összeesni.

Dia

	A tészta ízesítése	Amikor összeállítod a masszát, néhány trükkel feldobhatod a leendő tésztát, például keverhetsz bele pár evőkanálnyi narancslevet, így ízletesebb lesz és a tésztának is jót tesz, de szinte bármilyen ízesítőt keverhetsz a masszába, amihez kedved van.

A tészta ízesítése

Amikor összeállítod a masszát, néhány trükkel feldobhatod a leendő tésztát, például keverhetsz bele pár evőkanálnyi narancslevet, így ízletesebb lesz és a tésztának is jót tesz, de szinte bármilyen ízesítőt keverhetsz a masszába, amihez kedved van.

Dia

	Gyümölcsök, kiegészítők	Mielőtt a sütőbe tolod a masszát, némi friss gyümölccsel, csokoládéreszelékkel, vagy hasonló finomságokkal gazdagíthatod, ez nem árt a tésztának, a kiválasztott gyümölcs lehetőleg legyen kemény és mielőtt a masszába teszed, forgasd meg némi lisztben.

Gyümölcsök, kiegészítők

Mielőtt a sütőbe tolod a masszát, némi friss gyümölccsel, csokoládéreszelékkel, vagy hasonló finomságokkal gazdagíthatod, ez nem árt a tésztának, a kiválasztott gyümölcs lehetőleg legyen kemény és mielőtt a masszába teszed, forgasd meg némi lisztben.

Ezt is szeretjük
Szerző: Fehér Ági
Fotó: