Pillekönnyű szőlős piskóta: így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljába
Végre itt az ősz, süss ellenállhatatlan szőlős piskótát a mézédes szemekből!

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Akkor a legfinomabbak a sütemények, ha szezonális gyümölcsökkel dobod fel őket. Ősszel remek választás a szőlő, hiszen amellett, hogy édes és ropogós, még az ára is viszonylag kedvező. A legegyszerűbb piskótatészta is más lesz így elkészítve. Még könnyebb tésztát kapsz, ha a felhasznált lisztet átszitálod.
Pillekönnyű szőlős piskóta receptje
Hozzávalók
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 1 nagy fürt piros szőlő
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj robotgéppel kemény habot, majd folyamatos keverés mellett adagold bele először a kristálycukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a lisztet, de ekkor már ne robotgéppel verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd. Az egész masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tortaformába. A szőlőszemeket tépd le a fürtről, mosd meg, és oszd el a tészta tetején. Told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
A szőlő akár főétel kísérője is lehet - ne hagyd ki a szőlővel és fokhagymával sült csirkecombokat se!
Még több recept