Pillekönnyű szőlős piskóta: így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljába
Végre itt az ősz, süss ellenállhatatlan szőlős piskótát a mézédes szemekből!

szolos piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor a legfinomabbak a sütemények, ha szezonális gyümölcsökkel dobod fel őket. Ősszel remek választás a szőlő, hiszen amellett, hogy édes és ropogós, még az ára is viszonylag kedvező. A legegyszerűbb piskótatészta is más lesz így elkészítve. Még könnyebb tésztát kapsz, ha a felhasznált lisztet átszitálod.

Pillekönnyű szőlős piskóta receptje

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 1 nagy fürt piros szőlő
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj robotgéppel kemény habot, majd folyamatos keverés mellett adagold bele először a kristálycukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a lisztet, de ekkor már ne robotgéppel verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd. Az egész masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tortaformába. A szőlőszemeket tépd le a fürtről, mosd meg, és oszd el a tészta tetején. Told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.

A szőlő akár főétel kísérője is lehet - ne hagyd ki a szőlővel és fokhagymával sült csirkecombokat se!

Ezt is szeretjük