Olvadós belsejű, pillecukros brownie, amiért Amerikában megőrülnek
A klasszikus amerikai süti, a szuper csokis brownie mályvacukorral megbolondítva még csábítóbb.

Olvadós belsejű, pillecukros brownie, amiért Amerikában megőrülnek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kicsit tömény brownie-nak képtelenség ellenállni. Amerikában rengeteg változata létezik, pillecukorral turbózva mennyei. Nagy előnye, hogy mindenféle macera nélkül, pikk-pakk összedobható. Amikor a süti kihűl, a tetején lévő mályvacukor ropogós lesz, míg a belseje puha, szinte krémes. 

Pillecukros brownie

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg pillecukor
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A kis darabokra vágott vajat és a jó minőségű étcsokit rakd egy edénybe, és vízgőz felett olvaszd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a cukrot, a sót, és hagyd kicsit hűlni. Amikor langyos, üsd hozzá egyesével a tojásokat, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet is.

Végül a sima masszát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és szórd a tetejére a kis darabokra vágott mályvacukrot. Told előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süsd 15-20 percig. Fontos, hogy a tészta közepe ne legyen teljesen szilárd, amikor kiveszed a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük