Pikáns, laktató, zsírégető saláták
A görög saláta önmagában főfogás is lehet, hiszen nagyon laktató, így aztán semmi nem veszélyeztetheti fogyókúrádat.
- Vidám nyári felsők 10 ezer forint alatt: kánikulabarát, csinos fazonok, melyek a laza szetteket is nőies szintre emelik »
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A görög saláta tipikusan mediterrán étel, amit a görögök általában hús mellé fogyasztanak. De, ha te éppen fogyókúrázol, akkor sincs semmi veszve, mert önmagában is nagyon laktató. Ezenkívül nagyon egészséges is.
Próbáld ki salátareceptjeinket, és lepd meg velük barátaidat a hűvös őszi estéken, hiszen ezek az ízek a nyarat idézik.
Görög saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg feta sajt
- 24 szem fekete olívabogyó
- 4 paradicsom
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 uborka
- 1 dl olívaolaj
- bors
- só
- kakukkfű, oregánó
A zöldségeket és a sajtot aprózd fel. A borecetet keverd össze az olívaolajjal. Fűszerezd ízlésed szerint, de vigyázz, mert a feta önmagában nagyon sós. Öntsd rá a zöldséges sajtegyvelegre, és hidegen tálald.
Körtés sajtsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg ementáli sajt
- 4 evőkanál mustár
- 2 körte
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- 2 kiskanál törött koriandermag
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál cukor
A hagymát aprítsd fel. A körtét hámozd meg, és az ementálival együtt csíkozd fel. Keverd össze, majd locsold meg a mustár, a cukor, az olívaolaj, a koriandermag és az almaecet keverékével. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
Vörösbabos saláta
Hozzávalók:
- 1 doboz vörösbab
- 1 kis tubus kechup
- 2 fej lilahagyma
- chilis fűszerkeverék
- pici cukor
- olaj
- só
A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. Tedd rá a babkonzervet, és süsd tovább. Nyomd rá a ketchupot, szórd bele a cukrot, és főzd sűrűre. Hagyd kihűlni, és már tálalhatod is.
Joghurtos krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 fej hagyma
- 2 pohár natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- ecet
- cukor
- só
A krumplit héjában főzd meg sós vízben. Ha megfőtt, hámozd meg, és vágd kockára. A hagymát szeleteld fel, és egy-két órára tedd ecetes, cukros vízbe. A joghurtot a mustárral keverd össze, ízlés szerint sózd is meg. A hagymát csepegtesd le, és a krumplival együtt keverd a joghurtos egyvelegbe. Tedd hűtőbe néhány órára, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- hal
- csirke
4 klasszikus saláta receptje

- ital
- turmix
A legfinomabb zsírégető italok

- zöldség
- csirkemell