Különleges hússal rakott krumpli: az angolok így készítik

A laktató és ízletes pásztorpite a britek körében rendkívül népszerű. Neked is meg kell kóstolnod!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pásztorpitét az angolok a szegények eledeleként is emlegetik, emiatt azonban nem szabad leírni, sőt! Ez a fogás nem más, mint darált húsos ragu és krumplipüré együtt sütve. A világszerte népszerű rakottas sokféle változata ismert, ez az egyik legízletesebb. A sertéshús helyett autentikusabb bárányból készíteni.

Pásztorpite

Hozzávalók 4 személyre

Krumplipüré

  • 4 nagy krumpli
  • 5 dkg érett sajt
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

Ragu

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg borsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • bors

Tetejére

  • 5 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A krumplis masszához tégy fel egy nagy fazék sós vizet forrni. Rakd bele a meghámozott, megmosott, apróra vágott krumplit, és körülbelül 15 perc alatt főzd félig puhára. Szűrd le, csepegtesd le róla a vizet, és törd össze. Keverd hozzá a vajat, egy kisebb, finomra vágott hagymát, a reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítsd.

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, dinsztelj meg benne egy apróra vágott hagymát, add hozzá a darált húst, és pirítsd meg körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, add hozzá a borsót és az apróra vágott répát, párold még tíz percig. Utána öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd, rakd hozzá a Worcestershire-szószt, és kis lángon tíz percig főzd. Ha szükséges, a krumpli főzőlevéből még tehetsz hozzá. 

Terítsd el a kész ragut egy tűzálló tál aljába, rakd rá a krumplipürét, a tetejét pedig szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük