20 perces isteni parmezános, karfiolos tészta: laktató, mégis könnyű ebéd
A parmezános, karfiolos tészta elegáns, mégis egyszerű fogás, ami hús nélkül is laktató.

karfiolos-parmezanos-teszta
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

Madonna lánya egyre dögösebb: a 23 éves Lourdes úgy pózol, mint a profi modellek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta és a karfiol nem a leggyakoribb párosítás, pedig jól illenek egymáshoz, főleg parmezánnal. Ráadásul villámgyorsan összedobhatod, így vacsorára is ideális megoldás lehet. A tészta főzővizét ne öntsd ki, keményítőtartalma sűrűbbé és selymesebbé teszi a szószt. Tökéletes alap lehet a tagliatelle, a spagetti vagy a penne is. 

Parmezános, karfiolos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsákra, és vágd kisebb darabokra. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd körülbelül nyolc percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Közben főzd meg a tésztát is a csomagoláson található utasítás szerint. Akkor az igazi, ha al dente, vagyis fogkemény állagú. 

A vajat és az olívaolajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben. Rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd körülbelül két percig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a tejszínt, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Főzd kis lángon, kevergetve három percig, majd öntsd a tésztára. Adj hozzá fél bögre főzőlevet, forgasd össze, és szórd meg parmezánnal.
A besamelben sült krémes karfiol is isteni, a tetejére kerülő morzsa pedig még izgalmasabbá teszi. 

Ezt is szeretjük